Káposztás csülök

Visszavonhatatlanul is itt az ősz, lassan már a tél is. Ilyenkor nálunk gyakran van terítéken a savanyúkáposzta és a tartalmasabb húsételek. Most az egyik nagy kedvencemet hoztam Nektek.

Finom ízes, jó szaftos, lehet tunkolni, bevállalósabbaknak mehet hozzá egy kis tejföl is, nálam például ez elmaradhatatlan a káposztás ételekből…igen-igen, tudom, hogy sokan erre mit mondanak, de én akkor is szeretem …. szóval csülökre fel, de leginkább káposztával.

Hozzávalók:

  • 3 ek sertészsír
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kg sertéscsülök
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • néhány szem borókabogyó
  • 2 babérlevél
  • 4 dl Pécsi Prémium Lager sör
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A hagymát vékonyan felszeletelem, a zsiradékon megpirítom, majd hozzáadom a kockára vágott csülköt, megszórom a fűszerpaprikával, adok hozzá borsot, őrölt köményt, borókabogyót, sót, babérlevelet, felöntöm a sörrel, alaposan összekeverem és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 2 órát főzöm.

Ha szükséges, átmosom a káposztát, felaprítom, a csülökhöz adom és kb. 1 óra alatt készre főzöm.

A főzési idő függ a hústól is, nekem általában ez a három óra elég szokott lenni, de az a cél, hogy a hús vajpuha és finom szaftos legyen az étel.

 

Elkészítési idő: 15 perc + főzési idő