Vágólapra másolva!
A Ferencvároshoz és a Gyirmóthoz hasonlóan a vasárnapi játéknap másik két élvonalbeli érintettje, azaz a Honvéd és a Puskás Akadémia is továbbjutott a labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában rendezett párharcból.

A fővárosiak a másodosztályban a listavezető Haladástól csak egy ponttal lemaradva a negyedik helyen álló (a szintén 17 pontos Vasasnak és Kecskemétnek kettővel, illetve eggyel jobb a gólkülönbsége) Nyíregyháza otthonában léptek pályára, és végig irányítva a mérkőzést megérdemelten nyertek 4-0-ra. A találkozó első góljára a 26. percig kellett várni, akkor a korábbi korosztályos válogatott, a Serie A-ban is megforduló Balogh Norbert talált a Spartacus kapujába. Szünet előtt még Baráth Botond is betalált, majd Balogh lőtt újabb gólt, szépen átemelve 11 méterről a hazai kapust. A találkozó utolsó negyedében eőbb az élvonal korábbi gólkirálya, Eppel Márton, majd Batik Bence is betalált, így a késői hazai szépítés ellenére is kiütéses győzelmet arattak a vendégek.

Az élvonal előző kiírásának ezüstérmese, a Puskás Akadémia az NB II-ben a 14. helyen álló Siófok otthonában lépett pályára, és az első negyedóra végén, valamint a hajrában lőtt gólokkal magabiztosan nyert 3-0-ra, és jutott tovább a következő fordulóba.

Eredmények, Magyar Kupa, 3. forduló:
Nyíregyháza-Budapest Honvéd 1-5 (2-0)
gól: Banyoi 88., ill. Balogh N. 26., 57., Baráth B. 37., Eppel 70., Batik B. 82.
Siófok-Puskás Akadémia 0-3 (0-1)
gól:
Slagveer 14., Gera D. 71., Kozák 90.