Hiába a csodagól, először kapott ki José Mourinho új csapatával - videó

Hellas Verona FC v AS Roma - Serie A HELLAS VERONA FC AS ROMA SOCCER ASSOCIATION FOOTBALL SOCCER CHAMPIONSHIP SOCCER PHOTOGRAPHY CALCIO FOOTBALL MATCH ITALIAN SOCCER SERIE A ITALIAN SOCCER SOCCER MATCH ASSOCIATION SOCCER ITALIAN CHAMPIONSHIP SERIE A ITALI
Jose Mourinho (Coach Roma) during the Italian football Serie A match Hellas Verona FC vs AS Roma on September 19, 2021 at the Marcantonio Bentegodi stadium in Verona, Italy (Photo by Ettore Griffoni/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Ettore Griffoni / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A három forduló után hibátlan AS Roma fordulatos mérkőzésen 3-2-re kikapott az eddig pont nélkül álló Hellas Verona otthonában, míg a másik római csapat, a Lazio hazai pályán játszott 2-2-es döntetlent a Cagliarival az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokság, a Serie A 4. fordulójában.

A három meccsen 9 pontot gyűjtő Roma magabiztosan készülhetett az ugyanennyi találkozó után pont nélküli Hellas Verona elleni idegenbeli mérkőzésre. A hazaiak hét közben edzőt váltottak, Eusebio Di Francesco helyére a horvát Igor Tudor ült le.

Az első félidő jó iramú játékot és mindkét csapat előtt több helyzetet hozott annak ellenére, hogy leszakadt az ég Verona fölött, és még jeget is kaptak a játékosok és a szurkolók. Ez a legkevésbé Lorenzo Pellegrinit zavarta meg, aki a 36. percben egy ritkán látható sarkazással szerezte meg a vezetést José Mourinho csapatának.

Fordulás után jött egy őrült szűk húsz perc: a Verona előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette, hogy aztán Ivan Ilic öngóljának köszönhetően kiegyenlítsen a Roma. Az utolsó szó azonban a Veronáé volt, amelyik Davide Faraoni bődületesen nagy góljával ismét megszerezte a vezetést, és meg is nyerte a mérkőzést. A második félidei négy gól a 49 és a 63. perc között esett.

A másik római csapat, a Lazio az első félidő utolsó percében Ciro Immobile góljával megszerezte a vezetést a korábban mindössze 1 pontot gyűjtő Cagliari ellen. A szárdok azonban a fordulást követően az első percben egyenlítettek, majd meg is fordították a mérkőzést, a Laziónak pedig már csak az egyenlítésre futotta a 83. percben. A Cagliari Gabriele Zappa kiállítása miatt az utolsó perceket emberhátrányban játszotta le.

Eredmények, Serie A, 4. forduló:
Hellas Verona-AS Roma 3-2 (0-1)
Lazio-Cagliari 2-2 (1-0)