Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund 4-2-re legyőzte otthon az Union Berlint a német labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának vasárnapi játéknapján.

A sárga-feketék remekül kezdték a találkozót és már a 10. percben megszerezték a vezetést Raphael Guerreiro hatalmas bombagóljával. Ezt követően a csapat gólfelelőse, Erling Haaland fejjel volt eredményes, így a szünetre magabiztos, kétgólos előnnyel mehetett szünetre a BVB. A második félidőben a norvég csatár elől Marvin Friedrich kotorta a labdát a saját kapujába, ezzel már 3-0-ra vezett a hazai csapat.

Haaland elképesztő formában van Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Jvşrgen Fromme/ firo Sportpho/Jvorgen Fromme

Hiába a Dortmund újabb gólja, az Union Berlin nem esett össze, és visszajött a meccsbe. Előbb Max Kruse tizenegyesből szépített az 57. percben, majd a hajrában a csereként beállt Andreas Voglsammer az első labdaérintéséből gólt fejelt. Azonban mindössze két perc telt a meccsből és ismét Erling Haaland volt eredményes egy szemfüles góllal.

A Dortmund sorozatban a harmadik mérkőzését is megnyerte, míg az Union Berlin ezzel elvesztette veretlenségét.

Bundesliga, 5. forduló:
Borussia Dortmund-Union Berlin 4-2 (2-0)