Hirdetés
. Hirdetés

A texasi abortusztilalom máris ütközik a technológiai ipar törekvéseivel

|

Nem vállalnak az emberek ilyen helyen munkát.

Hirdetés

Néhány évvel ezelőttig a Republikánus Párt üzleti szárnya volt a főszereplő Texasban. Greg Abbott kormányzó beiktatása óta úgy tűnik, ez megváltozott. Csak ebben az évben Abbott rendszert hozott létre a papírok nélküli bevándorlók börtönbe zárására, megnehezítette sok texasi számára a szavazást, megpróbálta betiltani a védőoltások és a maszkok kötelező használatát, és aláírta az ország legszigorúbb abortusztilalmát, amelyet "megbízott" texasi lakosok hajtanak végre.

Azok az induló vállalkozások és technológiai cégek, amelyek Austinba költöztek vagy bővítették texasi tevékenységüket, amikor az adó- és szabályozáscsökkentés volt előtérben, észlelték a jobbra tolódást, és bár kevesen bírálták nyilvánosan az abortusztörvényt, sokan most "aggódnak a munkavállalók megtartása és a legjobb technológiai tehetségek toborzása miatt" - írja a The Washington Post. A PerryUndem által a hónap elején közzétett felmérés szerint a főiskolai végzettségű "csúcstehetségek" 66 százaléka azt mondta, hogy nem vállalna munkát egy olyan államban, ahol hathetes abortusztilalom van érvényben.

Hirdetés

A Lyft és az Uber ígéretet tett arra, hogy fedezi minden olyan alkalmazott jogi költségeit, akit bíróság elé visznek, mert abortuszra fuvaroz valakit, a dallasi társkereső konglomerátum, a Match és az austini QuestionPro online felmérő cég azt mondta, hogy fedezi minden olyan alkalmazott költségeit, aki az államon kívülre utazik, hogy abortuszt végeztessen, a Salesforce pedig pénteken közölte az alkalmazottakkal, hogy ha akinek aggályai vannak a reproduktív egészségügyi ellátáshoz való hozzáféréssel kapcsolatban az államában, a Salesforce segít áthelyezni közvetlen családtagjaival együtt.

Gaurab Chakrabarti, egy houstoni vegyipari startup, a Solugen vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat új kutatási és fejlesztési létesítmény megnyitását tervezi. Sok jelölttel beszéltek, akik szeretnének csatlakozni a Solugenhez, de nem éreznék jól magukat Texasban, így nem ésszerű, hogy ott legyen K+F létesítményük. Sean Hunt technológiai igazgató hozzátette, hogy ez valójában nem a politikáról szól, hanem inkább rossz jogszabályokról, ha Texas vállalkozásbarát állam akar lenni.

Abbott szeptember elején a CNBC-nek azt mondta, hogy a törvény egyáltalán nem lassítja a Texas államba érkező vállalkozásokat, és külön megemlítette Elon Muskot, a Tesla vezérigazgatóját. "Elon folyamatosan azt mondja nekem, hogy tetszik neki Texas állam szociálpolitikája" - mondta. Musk válaszul azt tweetelte, hogy "inkább kimaradna a politikából", de általában úgy véli, hogy "a kormánynak ritkán kellene ráerőltetnie akaratát az emberekre".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.