Meghosszabítják az előválasztás időtartamát

Magyar György a Civil Választási Bizottság elnöke azt mondta, hogy két nappal meghosszabbíthatják a választást.

2021. szeptember 19., 19:24

Szerző:

Magyar György a Civil Választási Bizottság elnöke az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában elmondta, hogy pótolni fogják a kiesett napokat, így valószínűleg két nappal meghosszabbodik a választás. De az is elképzelhető, hogy egy teljes héttel tovább választhatnak a szavazók a jelöltek listájából.

A Civil Választási Bizottság elnöke azt nyilatkozta, hogy nem történt adatvesztés és az eddig leadott szavazatok nem tűntek el. Továbbá azt is elmondta, hogy nem erről az oldalról érkezhetett a támadás, így nem az adatokra voltak kíváncsiak. 

A műsor végén Magyar György hangsúlyozta, hogy várhatóan hétfőn,  7 órakor folytatódhat a választás és az eddigi szavazatokhoz kerülhetnek az új voksok. 

 

(Kiemelt kép: 2021.08.25. Előválasztás illusztráció Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.