Kétszeres NBA-bajnokkal fog bokszolni a korábbi profi ökölvívó világbajnok

Dallas Mavericks v Los Angeles Lakers NBA GettyImageRank2 Square Vertical BASKETBALL
LOS ANGELES, CA - MARCH 31: Lamar Odom #7 of the Los Angeles Lakers reacts after his third consecutive three pointer with Steve Blake #5 during a 110-82 win over the Dallas Mavericks at Staples Center on March 31, 2011 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a sportszakmailag nehezen értékelhető profi ökölvívó mérkőzések sora. Október 2-án a korábbi profi világbajnok, Riddick Bowe a kétszeres NBA-bajnok korábbi kosarassal, Lamar Odommal fog összecsapni.

Az 54 éves Bowe 2008 decemberében bokszolt utoljára hivatalos mérkőzésen, akkor a német Gene Pukallt győzte le pontozással nyolc menetben. Visszavonulásakor 43 győzelme mellett mindössze egyetlen veresége volt, míg egy találkozóján nem hirdettek eredményt ("állj" után ütötte meg az ellenfelét). Karrierje csúcsán 1992 novemberében 12 menetben pontozással legyőzte Evander Holyfieldet megszerezve a WBA, a WBC és az IBF nehézsúlyú világbajnoki övét, amit kétszer megvédett, mielőtt Holyfield egy évvel később legyőzte volna. Később még elnyerte a WBO világbajnoki övét (Herbie Hyde-ot győzte le), amit egyszer meg is tudott védeni.

Ellenfele, Lamar Odom is nagy név a maga szakmájában, igaz neki eddig mindössze egy bokszmeccse volt, az is a popzenész Aaron Carter ellen, amit K.O.-val nyert meg a második menetben. Odom igazi terepe a kosárlabdapálya: 1999-ben a 4. helyen draftolta a Los Angeles Clippers, ahol 2003-ig játszott. Ezt követően egy szezont a Miami Heatben töltött, majd karrierje csúcsán 2004 és 2011 között a Los Angeles Lakersben játszott, és

2009-ben és 2010-ben is bajnoki címet nyert a többek között Kobe Bryantet, Pau Gasolt és Derek Fishert felvonultató csapattal.

2014-ben már a spanyol bajnokságban szereplő Laboral Kutxa csapatában játszott, majd néhány hónapra még szerződtette a New York Knicks, ezt kövtően azonban már nem kapott szerződést, és ekkortól már inkább celebként tekintettek rá, mint kiváló kosarasként. Feleségül vette Khloé Kardashiant, valóságshow-kban szerepelt, egy alkalommal pedig egy tulajdonképpen bordélyházként üzemelő hotelből kellett kórházba vinni szívroham, stroke és veseelégtelenség miatt.