Vágólapra másolva!
Carlos Sainz elárulta, bizonyos szempontból boldog, hogy egykori csapata, a McLaren az Olasz Nagydíjon aratott győzelmével ekkora sikert ért el. A spanyol pilóta ugyanakkor tudja, hogy a Ferrari számára borzasztó eredmény született.

Az idei szezon egyik legemlékezetesebb teljesítményét produkálta a McLaren, amikor a teljes mezőnyt figyelembe véve az idény első kettős győzelmét szerezte meg az Olasz Nagydíjon. Ez még akkor is igaz, ha Daniel Ricciardo sikere több szempontból sem volt annyira váratlan, mint például Esteban Ocon hungaroringi diadala.

Sainz boldog, hogy egykori csapata akkora sikert ért el Forrás: Motorsport Images/Mark Sutton

A wokingi alakulat ugyanis egész hétvégén jól szerepelt, sőt, valójában már a tavalyi hétvége után lehetett sejteni, hogy Monzában közelebb lesznek a Red Bullhoz és a Mercedeshez, mint általában. Carlos Sainz akkor a 3. helyről indulhatott, majd úgy lett 2., hogy nagyon közel volt a győztes Pierre Gaslyhoz, Lando Norris pedig a 4. pozícióban ért célba. Az azóta a Ferrarihoz szerződött pilóta szerint azonban a 2020-as alkalomhoz képest is történt előrelépés.

– idézi az Autosport. – Szerintem az előző idényben megvolt a sebességünk, de nem volt olyan nagy, mint amilyennel most rendelkeztek. A nagyszerű tempó mellett jól rajtoltak, és egy erős hétvégét sikerült összerakniuk. Ehhez gratulálok nekik!”

Sainz az előző két évet a McLarennél töltötte el, és a két fél kölcsönösen hálás lehetett egymásnak: a spanyol versenyző minden addiginál jobb formába lendült, és az ő hathatós segítségével a csapat sokkal jobban szerepelt, mint az azt megelőző jó pár évben bármikor. Éppen ezért a felek rendkívül jó viszonyban váltak el, így a 27 éves pilóta örül egykori istállója sikerének.

– jelentette ki. – Nagyon keményen dolgoztak, és a csapaton belül rendkívül nehéz időszakokon mentek keresztül. Jó látni, hogy egy olyan történelmi istálló, mint a McLaren, újra nyer.”

Sainz persze nem feledkezett meg arról, hogy ma már a Ferrari volánja mögött ül, és a maranellóiak számára különösen rosszul jött a wokingi istálló sikere. A McLaren ugyanis ezzel a 11,5 pontos hátrányát 13,5 pontos előnnyé változtatta a konstruktőri bajnokság dobogójáért folytatott küzdelemben.

Sainz szerint még elérhető távolságban van a konstruktőri harmadik hely Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Sajnos a bajnokságban velünk állnak harcban, és a harmadik hely szempontjából számunkra a lehető legrosszabb eredmény született – mondta. – Azonban még mindig lőtávolon belül vagyunk. Ők kihasználták a lehetőségeiket, [ezért] gratulálunk nekik, mi pedig megpróbálunk visszavágni nekik Oroszországban.”