Újra utcán az oltásellenes franciák

Ez már a tizedik tüntetésük.

2021. szeptember 19., 16:41

Szerző:

Ismét, immár sorrendben a tizedik egymást követő szombaton tüntettek az oltásellenes franciák Toulouse-tól, Párizson át, Lille-ig. A kötelező védóoltás és a védettségi igazolvány bevezetése miatt tiltakoztak.

Szerda óta kötelező a koronavírus elleni védőoltás az egészségügyben dolgozók számára Franciaországban. Már háromezer munkavállalót függesztettek fel, mivel nem vették fel a vakcinát.

Eddig a lakosság 74 százaléka kapta meg legalább az első dózist.

(Kiemelt kép : Párizs, 2021. augusztus 21. A Hazafiak francia jobboldali párt tagjai tüntetnek az oltási igazolvány bevezetése ellen Párizsban 2021. augusztus 21-én. Franciaországban öt hete tartanak a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozások elleni tüntetések. Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.