A Bayern edzője az amerikaifociból hozna újítást a labdarúgásba

New York Giants v Washington Football Team GettyImageRank2 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
LANDOVER, MARYLAND - SEPTEMBER 16: Head coach Joe Judge of the New York Giants reacts during the second quarter at FedExField on September 16, 2021 in Landover, Maryland. Rob Carr/Getty Images/AFP (Photo by Rob Carr / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Julian Nagelsmann, a német bajnok, Bayern München vezetőedzője szerint a labdarúgás nem bújhat mindig a százéves hagyományok mögé, és muszáj lesz megújulnia, ha meg akarja tartani a drukkereket. Ötlete is van a hogyanra.

A 34 éves szakember, aki korábban sikeresen dolgozott a Bundesligában szereplő Hoffenheimnél, majd az RB Leipzignál is idén nyáron vette át a rekordbajnok Bayern München irányítását, és egyelőre ott is jól muzsikál. Az újításokra fogékony fiatal edző pedig nem éri be a taktikai finomságok kidolgozásával, hanem komolyabb reformötletei is vannak a labdarúgás népszerűségének megőrzésére.

"A focinak be kell fejeznie, hogy folyton a hagyományok még bújik, és forradalmasítania kell saját magát - mondta a szombati, Bochum elleni 7-0-s kiütéses győzelmet követően. - Az amerikaifoci technológiai téren például lényegesen előbbre jár. Az irányítónak például van fülhallgatója van, amin keresztül hallhatja az edzőjét. Pontosan valami ilyesmire lenne szükségünk nekünk is. Edzőként én ezt egy remek megoldásnak érzem" - zárta gondolatait.

Ha Julian Nagelsmann (jobbra) valamit mondani szeretne meccs közben Leon Goretzkának, akkor egyelőre be kell érnie a képen látható módszerrel Forrás: AFP/Lluis Gene

Tény, hogy a játékosok egy olyan stadionban, ahol akár több tízezer drukker van a lelátókon, mit sem hallanak az edzői utasításokból, ugyanakkor az amerikaifociban az eszköz használatát megkönnyíti a sisak, amibe be van építve a rádió - labdarúgásban ez nyilván elképzelhetetlen.