Emberhátrányban nyert a Fradi Európa-liga ellenfele a bajnokságban

Horizontal
Leverkusen's German forward Florian Wirtz (L) scores the 3-1 past Stuttgart's German goalkeeper Florian Mueller (R) and Stuttgart's German defender Marc-Oliver Kempf (2nd L) during the German First division Bundesliga football match VfB Stuttgart vs Bayer 04 Leverkusen on September 19, 2021 in Stuttgart, southern Germany. (Photo by THOMAS KIENZLE / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Bayer Leverkusen 3-1-re nyert a VfB Stuttgart otthonában a német labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának vasárnapi játéknapján.

A Leverkusen kezdőcsapatában öt helyen volt változás a Ferencváros elleni csütörtöki Európa-liga csoportmérkőzéshez (2-1) képest, és az ezúttal egyaránt kezdő Robert Andrich és Patrik Schick találataival már a 19. percben 2-0-ra vezettek. Ugyanakkor bő tíz perccel később az első gól szerzőjét kiállította a játékvezető, így nehéz helyzetbe került a vendég gárda.

A hazaiak nem sokkal később szépítettek ugyan, de a második félidő közepén a Ferencváros ellen is eredményes, 18 éves Florian Wirtz eldöntötte a három pont sorsát.

Bundesliga, 5. forduló:
VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen 1-3 (1-2)
később:
Borussia Dortmund-Union Berlin 17.30
VfL Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 19.30
szombaton játszották:
1. FC Köln-RB Leipzig 1-1 (0-0)
FSV Mainz 05-SC Freiburg 0-0
Bayern München-VfL Bochum 7-0 (4-0)
Augsburg-Borussia Mönchengladbach 1-0 (0-0)
Arminia Bielefeld-Hoffenheim 0-0
pénteken játszották:
Hertha BSC-Greuther Fürth 2-1 (0-0)