Hirdetés
. Hirdetés

Az intelligens robotok mentik meg Japánt

|

Újjáéleszthetik a szigetország növekedését, versenyképességét.

Hirdetés

Masayoshi Son, a SoftBank Group vezérigazgatója közölte, hogy az úgynevezett intelligens robotok újjáéleszthetik Japán gazdaságát és versenyképességét, és ezzel megduplázta a robotika iránti elkötelezettségét, miközben a vállalat sokat hangoztatott "Pepper" robotja készül kifutni.

Son az online SoftBank World 2021 konferencián elmondta, hogy a cég Vision Fundja 18 olyan céggel áll kapcsolatban, amelyek mesterséges intelligenciával (AI) feljavított gépeket fejlesztenek, amelyek messze túlmutatnak a Pepper cuki táncoló és a bejáratnál köszöntő képességein.

Hirdetés

"Néhány évvel ezelőtt grandiózus bemutatkozó rendezvényünk volt a Pepperrel, most pedig mélyen lógatja a fejét" - mondta Son, egy slampos, kikapcsolt Pepper kivetített képe előtt állva. A SoftBank alapítója most egy olyan jövőt lát, amelyben "intelligens robotok fogják helyettesíteni nemcsak a gyártó, ipari dolgozó népességet, hanem a teljes dolgozó népességet".

Son a nyitóbeszédét humanoid robotok futó és ugráló, valamint padlót tisztító, tartály alakú gépeket ábrázoló videókkal töltötte meg. Konkrétumokat azonban nem árult el az új beruházásokról vagy az eszközök piaci árairól, és nem tért ki a SoftBank befektetési szünetére sem Kínában, ahol a szabályozó hatóságok drámaian fokozták a technológiai cégek ellenőrzését.

Júniusban a SoftBank 1,1 milliárd dollárért eladta a Boston Dynamics cég 80 százalékát a dél-koreai Hyundai Motor Groupnak. Egy hónappal később a Reuters pedig arról számolt be, hogy a Son által 2014-ben nagy felhajtással bemutatott Pepper értékesítése 2023-ban véget ér.

A vezérigazgató elmondta, hogy a SoftBank továbbra is együttműködő partnere marad a Boston Dynamicsnak, és hogy a Pepperből egy generációnyi funkcionálisabb okosrobot - vagy ahogy ő nevezte "smabo", ami a japán "smart" és "robot" szavak rövidítése - kel életre.

Az ilyen gépek forradalmasíthatják a munkaerőt, mivel egy intelligens robot egy ember napi teljesítményének tízszeresét képes elvégezni - mondta Son. Japánban ez azt jelenti, hogy 100 millió robot 1 milliárd ember munkáját tudná elvégezni - tette hozzá. "Az emberek megszabadulhatnak az unalmas munkától és olyan dolgokon dolgozhatnak, amelyek több hozzáadott értékket hordoznak" - jelentette ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.