Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo szerint monzai balesetük után Max Verstappen látta, hogy Lewis Hamiltonnak nincs komoly baja, máskülönben egészen biztos, hogy segített volna neki. Az ausztrál pilóta úgy véli, egykori csapattársa nem csinált butaságot, amikor megpróbált elmenni riválisa mellett.

Az Olasz Nagydíjon ismét összeütközött a világbajnokság két éllovasa, Max Verstappen és Lewis Hamilton. A silverstone-i balesetükkel ellentétben ezúttal mindkét pilótának fel kellett adnia a futamot, aminek következtében nemcsak magáról az incidens, hanem az azt követő események is vitát váltottak ki.

Hamiltonnak nem tetszett, hogy Verstappen csak úgy elsétált mellette Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton ugyanis felrótta Verstappennek, hogy miután autójával átrepült a feje felett – sőt, a gumi eltalálta a brit pilóta sisakját –, nem ment oda megnézni, hogy minden rendben van-e vele. A Red Bull versenyzője azzal védekezett, hogy nyilvánvaló volt, hogy riválisának nem esett baja,

Daniel Ricciardo pedig szintén ezzel érvelt, amikor erről kérdezték.

„Ismerem Maxot, néhány évig csapattársak voltunk – nyilatkozta a futam győztese a Pardon My Take című podcastban. – Ő ilyen, egy versengő típus. Lehetett benne egy kis harag vagy frusztráció a silverstone-i eset miatt. Talán ezért intézte el annyival, hogy »ez van«, majd sétált el. Láttam, hogy átrepült [Hamilton] feje felett, de utána egy kicsit előrébb állt meg. Úgy tűnt, hogy Lewis próbál visszatolatni és kiszabadulni [a kavicságyból]. Nem akarok túlságosan belefolyni, bár valószínűleg már megtettem, de Max talán látta ezt, és azt gondolta, hogy »oké, Lewis rendben van«, de nem tudom.”

Hamiltonnak ugyan megfájdult a nyaka, de a glóriának köszönhetően valóban nem szorult azonnali segítségre. Ricciardónak nincs kétsége afelől, hogy ha az eset másképp végződik, és a hétszeres világbajnok súlyosan megsérül, akkor Verstappennek is más lett volna a hozzáállása.

– szögezte le. – Ha tudjuk, hogy komoly a helyzet, nem hagynánk cserben a másikat.”

Ricciardo szerint Verstappen nem csinált butaságot

Ami magát az ütközést illeti, a sportfelügyelők úgy döntöttek, hogy Verstappent három rajthellyel hátrasorolják az Orosz Nagydíjra. Az ítéletről megoszlanak a vélemények, Ricciardo pedig igyekezett megérteni a holland pilóta helyzetét, de a teljes felelősség alól nem akarta felmenteni. „Nem hiszem, hogy Max butaságot csinált volna, látott egy kis esélyt, és megpróbálta kihasználni, de talán [a lehetőség] nem volt akkora” – magyarázta a McLaren versenyzője.