Hét érem, köztük egy arany a vasárnap délelőtti döntőkben

Az első hely az utolsó fináléban, a kajak vegyes párosok 200 méteres versenyében született meg Lucz Annának és Csizmadia Kolosnak köszönhetően.

2021. szeptember 19., 13:41

Szerző:

Egy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnap délelőtti döntőiben. Az első hely az utolsó fináléban, a kajak vegyes párosok 200 méteres versenyében született meg Lucz Annának és Csizmadia Kolosnak köszönhetően.

A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Gazsó Alida Dóra összeállítású női kajaknégyes címvédőként indulva második lett a fehéroroszok mögött 500 méteren, s ugyancsak ezüstérmesként zárt Csipes (K-1 500 m), a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenus duó (C-2 500 m) és a vb-n ezúttal debütáló 500 méteres női kenunégyesben szereplő Balla Virág, Takács Kincső, Gönczöl Laura és Opavszky Réka.

Bragato Giada és Nagy Bianka nyakába bronzérem került a kenu kettesek 200 méteres döntője után, és szintén harmadik lett Korisánszky Dávid és Takács Kincső a vegyes kenupárosoknál, 200 méteren. A világbajnokság a délutáni, 14.30 órakor kezdődő 5000 méteres döntőkkel zárul.

 

(Kiemelt kép:Koppenhága, 2021. szeptember 19. Csipes Tamara (j) a kajak-kenu világbajnokság kajak egyesek női 500 méteres versenyének döntőjében a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 19-én. Csipes Tamara a 2. helyen végzett. MTI/Szigetváry Zsolt)

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.