Hirdetés
. Hirdetés

Újabb ország vezeti be a Bitcoint hivatalos fizetőeszközként

|

Ukrajna hamarosan a következő ország lehet, amely törvényes fizetőeszközként fogadja el a nyílt forráskódú digitális fizetőeszközt.

Hirdetés

El Salvador példáját követve Ukrajna is készül a teljesen digitalizált gazdaságra való áttérésre, amelynek tükrében a Bitcoint törvényes fizetőeszköznek tekinti. A volt szovjet ország a tiszta és fenntartható nukleáris energiaforrásait használó Bitcoin-bányászatra is nagy hangsúlyt helyez a jövőben.

A közép-amerikai kontinenshíd csendes-óceáni partján található állam volt az első ország, amely a Bitcoint törvényes fizetőeszközként alkalmazta, és már van néhány más ország is, amely hasonló utat kíván követni. Paraguay lehet a következő ország, amely követi El Salvador példáját, de Argentína, Brazília és Panama is érdekeltnek tűnik abban, hogy legalább kedvező jogi kereteket teremtsen a kriptovaluták számára.

Hirdetés

Vegyük észre, hogy ezek az országok mind latin-amerikaiak, de valójában a világ más régiói is készülnek a kriptopénz-forradalomra. Ukrajna például nemrég fogadott el egy törvényt, amely legalizálja és szabályozza a Bitcoint. Ezt a törvénytervezetet közel egy évvel ezelőtt dolgozták ki, és az ország 282 törvényhozója közül 276-nak a támogatását el is nyerte.

A Nasdaq.com megjegyzi, hogy az ukrán lakosság elégedetlennek tűnik a jelenlegi monetáris rendszerrel, amely a hrivnya fiat valutára (a szaknyelv fiat pénznek nevezi az aranyfedezet nélküli, jegybankok által kibocsátott devizákat, azaz a forint, az euró vagy a dollár is fiat pénz) támaszkodik, így a digitális valuta nagyban segíthet a gazdaság újjáélesztésében. Ukrajna mindenképpen ideális helynek tűnik a tiszta és fenntartható Bitcoin-bányászat számára, mivel az ország 15 atomreaktorral állítja elő elektromos energiaigényének közel felét. Ezeket könnyen ki lehet aknázni a Bitcoin-bányászat támogatására, és az ukrán kormány az egész bányászhálózat erős támogatójává válhat. Ha ez mégsem opció az ukrán kormány számára, akkor könnyen értékesítheti a bányászott Bitcoint, hogy ezzel is növelje a nemzeti GDP-t. Továbbá, mint volt szovjet ország, Ukrajna is igyekszik elhatárolódni Oroszország túlzott befolyásától, ezért igyekszik nem orosz forrásokból, például az Egyesült Államokból beszerezni a szükséges nukleáris üzemanyagokat.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nemrégiben találkozott a Szilícium-völgyben az IT-ipar szakembereivel, hogy utat törjenek a Bitcoin bevezetésének, aminek inkább előbb, mint utóbb meg kell történnie, mivel a Bitcoin nagyszerű ösztönzőket kínál a korai alkalmazók számára, valamint véget vethet az állandó inflációnak. Természetesen, a teljesen digitalizált gazdaságra való átállás nem történik meg egyik napról a másikra. Ukrajna egy ideig még mindig a fiat valutára támaszkodna, de a kormány ezt egy erős Bitcoin kincstári tartalékkal és egy kiterjedt tervvel kombinálná a Bitcoin atomenergián keresztül történő bányászatával.

Hamarosan versenyfutást láthatunk a Bitcoin bevezetéséért számos fejlődő ország között, ahogy a kormányok kezdik megérteni a Bitcoin valódi előnyeit a globális digitalizált gazdaság számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.