Négymillió eurós tőkebefektetéssel fokozza a nemzetközi terjeszkedést a Parkl

A Parkl Digital Technologies négymillió eurós befektetést kapott a kockázati tőkealapkezelő Lead Ventures-től. A tőkebefektetés célja a Parkl növekedési stratégiájának finanszírozása, amivel a magyar tech scale-up az irodapiac meghatározó digitális szolgáltatójává válhat külföldön is.

Négymillió eurós tőkebefektetéssel fokozza a nemzetközi terjeszkedést a Parkl

A jelenleg több mint 40 irodaházban összesen 10 ezernél is több parkolóhelyet, valamint emellett országszerte mintegy 700 töltőpontot üzemeltető Parkl célul tűzte ki, hogy a hazai piac mellett az egész Közép- és Kelet Európai régióban a vállalati mobilitás szakértője legyen. A Parkl átfogó üzleti szolgáltatása elsődlegesen irodaház üzemeltetők és bérlőik számára nyújt digitális parkolási szolgáltatást és elektromos autó töltőinfrastruktúra menedzsmentet, a kiépítéstől egészen az üzemeltetésig. Az okos rendszer bevezetése támogatja a hatékony ingatlan üzemeltetést és növeli a bérlői elégedettséget, hozzájárulva a vállalatok ESG céljainak eléréséhez is. Üzleti megoldásai mellett a Parkl mobil applikációjában zárt téri és utcai parkolást, valamint elektromobilitási szolgáltatást is kínál a városi autósoknak.

“A Lead Ventures ideális befektető számunkra, hiszen meghatározó szerepe van a hazai és régiós piacokon is. Tapasztalatukkal és a portfoliójukból eredő szinergiákkal extra lendületet tudnak adni a Parklnek, hogy még dinamikusabban tudjuk tovább skálázni a szolgáltatásunkat, itthon és külföldön egyaránt” – árulta el az üzlet kapcsán Somogyi Zsolt, a Parkl alapító-ügyvezetője.

Az irodapiacon általános kihívást jelent napjainkban a kihasználtság optimalizálása, ami egyben a fenntarthatóság egyik legfőbb záloga is. Ez azonban nem csak a munkaállomások szintjén érezteti a hatását, hanem nagyban befolyásolja az irodaházi parkolók üzemeltetését is. A parkolóhelyek kihasználtságának javítása hozzájárul a bérlői és végső soron a munkavállalói elégedettséghez is, ennek elérése azonban okos megoldásokat igényel.

Jelentős nyomást jelent továbbá az ingatlanüzemeltetők számára az ESG célok elérésének egyik leghatékonyabb eszköze, a céges flották növekvő ütemű elektrifikációja. Az új autó vásárlások mintegy 70%-át jellemzően vállalatok teszik ki, amelyekből közel minden hatodik elektromos autó. A vállalatok egyre gyorsabb ütemben zajló flotta elektrifikációja új kihívások elé helyezi az ingatlanüzemeltetőket, akiknek megbízható megoldást kell kínálniuk a növekvő hálózati és e-mobilitási igényekre. A Parkl év eleji partnerfelmérése alapján az irodaház üzemeltetők több, mint fele tervez idén is bővíteni a töltőpontjai számán, miközben az elektrifikációba már belekezdett vállalatok háromnegyede készül elektromos autó flottája bővítésére 2024-ben.

A Parkl meggyőződése, hogy idővel minden parkolóhely egyben töltőhely is lesz, amit a vállalati elektrifikációs trendek is igazolni látszanak. Ennek megfelelően a töltést a parkolással együtt kell kezelni, egy rendszerben, kellő figyelmet fordítva a végfelhasználói igényekre. Az irodaházi mobilitásra szolgáltatásként kell tekinteni, ami sikeresen növeli az ingatlan értékajánlatát és a bérlői elégedettséget.

“Mind a proptech, mind az elektromobilitás dinamikusan növekvő iparágak lesznek a következő évtizedekben, éppen ezért nagy fantáziát is látunk bennük. Mivel elkötelezettek vagyunk a fenntartható megoldások iránt, a Lead Ventures portfolió stratégiájába tökéletesen illenek a Parkl mobilitási szolgáltatásai” – mondta Haszonics Balázs, a Lead Ventures ügyvezető partnere.

Elindult a "Földhasználat váltást elősegítő beruházások és azok fenntartása" című pályázat

Megkezdődött Magyarország Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terve alapján a "Földhasználat váltást elősegítő beruházások és azok fenntartása" című pályázati felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 02. 08:00
Megosztás:

Átadták a felújított Diadém Csornai Termálfürdőt

Átadták a Kisfaludy program részeként 2,2 milliárd forintból felújított Diadém Csornai Termálfürdőt szombaton.
2024. 06. 02. 07:00
Megosztás:

Évente több százezer tehetséges magyar fiatalt támogatnak

Évente több százezer tehetséges magyar fiatalt és egyre több tanulmányi versenyt támogatnak - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára a II. Grassalkovich Országos Történelmi Verseny döntőjének második napján szombaton a Pest vármegyei Gödöllői Királyi Kastélyban.
2024. 06. 02. 06:00
Megosztás:

Nő a lakástakarék-megtakarítások népszerűsége

Egyre többen választják a lakástakarékot mint megtakarítási formát az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek közlése szerint.
2024. 06. 02. 06:00
Megosztás:

Itt egy fontos tudnivaló, ha Balatonra utazik vonattal!

A kiemelt balatoni vonatokon kötelező helyjegyet is váltani; az InterCity és expresszvonatokon az országbérlet mellé is kell venni helyjegyet. Az utasok ezt megtehetik jegykiadó automatákból is, amelyből a Balaton partján már 37 új és felújított gép áll rendelkezésre - közölte a MÁV-START Zrt. szombaton közleményben.
2024. 06. 02. 05:00
Megosztás:

Elemzők a Rollblockot javasolják a következő kripto kilövésnek a bevételmegosztási modellje miatt, amely felülmúlja a SOL-t és a DOT-ot

Elemzők a Rollblock (RBLK) kriptovalutát a következő potenciális "holdraszállásnak" tartják a piaci tendenciákat meghazudtoló előértékesítése után, amely felkeltette a kripto-rajongók figyelmét innovatív bevételmegosztási modelljével. Az előrejelzések szerint túlszárnyalhatja az iparági óriásokat, mint a Solana (SOL) és a Polkadot (DOT), és a Rollblock mint GambleFi protokoll kiemelkedő vállalkozása vonzó lehetőségeket ígér a befektetők számára, akik 2024-ben 50-szeres hozamra vágynak.
2024. 06. 02. 04:00
Megosztás:

Notcoin és Dogwifhat robbanásszerűen növekszik; Vajon a KangaMoon (KANG) a következő a sorban?

A Notcoin (NOT) és a Dogwifhat (WIF) folyamatos előrehaladást mutat az elmúlt hetekben, mivel mindkét érme jelentős piaci kapitalizáció- és árnövekedést tapasztalt. Minden kereskedő a következő nagy nyereséget keresi a kriptopiacon, és a Notcoin és Dogwifhat rengeteg figyelmet kap a legjobb kripto befektetési érméként. Eközben a KangaMoon (KANG) is kiemelkedik a két érme közül, növekvő közösségi bázisával, amely több mint 32,000 regisztrált taggal és több mint 10,000 token tulajdonossal büszkélkedhet.
2024. 06. 02. 03:00
Megosztás:

Pénz horoszkóp a jövő hétre: a Bika nagy pénzt nyer, a Kos őrült ötlete hoz pénzt

Készen állsz, hogy betekintést nyerj a csillagok bölcsességébe és felfedezd, milyen szerencsés lehetőségek várnak rád a jövő héten (június 3 - 9 között) ? Horoszkópunk nem csak pénzügyi tanácsokkal lát el, hanem izgalmas és meglepő fordulatokat is tartogat számodra. Merülj el a csillagjegyed részletes elemzésében, és tudd meg, mikor érdemes lottót venni, milyen szerencseszámok hoznak sikert, és milyen állatok találkozása hozhat szerencsét. Olvass tovább, és készülj fel a hétvégi kalandokra és pénzügyi áttörésekre!
2024. 06. 02. 02:00
Megosztás:

Május 24-től kihirdették a tartósan vízhiányos időszakot Magyarországon - mit jelent ez pontosan?

Az Agrárminisztérium (AM) támogatta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezését, melynek nyomán a Belügyminisztérium 2024. május 24-i kezdettel meghirdette a tartósan vízhiányos időszakot az ország egész területére. Ezzel az intézkedéssel a gazdálkodóknak 30 napig lehetőségük nyílik vízjogi engedély nélkül is az öntözési célú vízhasználatra, amihez csupán bejelentésre van szükség - közölte az AM pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 02. 01:00
Megosztás:

Kilövés előtt a Dogecoin, a Dogeverse-t pedig hamarosan listázzák

A kriptovaluták térképén nagy a mozgás, főleg a mém érmék földterületén. A tartósan népszerű Dogecoin (DOGE) szívós konkurenciát kapott a tőle sokoldalúbbnak számító érméktől, mint amilyen a Shiba Inu és a Floki.
2024. 06. 02. 00:01
Megosztás:

Stagnált az Egyesült Államokban személyes fogyasztási árindex

Áprilisban már a harmadik hónapja 2,8 százalékon stagnált a személyes fogyasztási kiadások (PCE) élelmiszer és energiaárak nélküli árindexe az Egyesült Államokban, a Fed preferált inflációs mutatója, ami így 2021 márciusa óta a legalacsonyabb ugyan, de még mindig jóval meghaladja a 2 százalék körüli célt.
2024. 06. 01. 23:00
Megosztás:

A japán TDK 26 milliárd forintos beruházása 250 új munkahelyet hozhat létre Szombathelyen

A japán TDK 26 milliárd forintos beruházása 250 új munkahelyet hozhat létre Szombathelyen, ráadásul a fejlesztésnek nem csak helyi, és nem is csak magyar, hanem komoly nemzetközi jelentősége is van - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szombathelyen.
2024. 06. 01. 22:00
Megosztás:

Amerikai bankot vásárolt fel Romániában az Intesa Sanpaolo

Az olasz Intesa Sanpaolo megvette az amerikai érdekeltségű First Bankot bankot Romániában - írja az economedia.ro.
2024. 06. 01. 21:00
Megosztás:

Ekkora bevételt ért el a Duna House az első negyedévben

A Duna House csoport első negyedéves konszolidált árbevétele 8,9 milliárd forintot tett ki, ami 5 százalékos csökkenés a tavalyi első negyedévhez képest; a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyeresége (EBIDTA) 19 százalékkal nőtt, és 992 millió forint volt - közölte a cégcsoport pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 01. 20:00
Megosztás:

Sikeres volt a fiatal vállalkozók számára indított harmadik START Pro program

Szerencse, pénz és főként tehetség kell ahhoz, hogy egy start up elinduljon és sikeres legyen, ezt felismerve indította el a Nemzeti Tehetség Program 2022-ben a START vállalkozói programot - mondta Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára a START Pro program Demo Day rendezvényen pénteken Budapesten.
2024. 06. 01. 19:00
Megosztás:

Visszavonták a másodfokú riasztásokat

Visszavonta a hevesebb zivatarok veszélye miatt kiadott másodfokú (narancs) riasztásokat a HungaroMet Zrt. szombaton késő délután.
2024. 06. 01. 18:00
Megosztás:

A Moody's is változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot

A fokozódó háborús helyzet ellenére töretlen a bizalom Magyarország iránt: a Moody's is változatlanul befektetésre ajánlja hazánkat - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-hez szombatra virradóra eljuttatott közleményében.
2024. 06. 01. 17:00
Megosztás:

A fiatalok többsége nem tudja, hogy az MI szerzői jogi problémákat is okozhat

A fiatalok kétharmada tisztában van azzal, hogy a mesterséges intelligencia (MI) használata felvethet szerzői jogi aggályokat, összességében mégis kevesebben vannak, akik fizetnének az ilyen módon előállított tartalmakért, és a megkérdezettek 36 százaléka nem is hallott arról, hogy a MI használatának van szerzői jogi vetülete - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) idei kutatása alapján pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 01. 16:00
Megosztás:

Egy év alatt ennyi új férőhely jutott a bölcsődéseknek

Az elmúlt egy évben csaknem ötezer új bölcsődei férőhely jött létre az országban - jelentette ki a kormányszóvivő pénteken Jászkiséren.
2024. 06. 01. 15:00
Megosztás:

Befejezik az orfűi Pécsi-tavat övező kerékpár- és gyalogútat

Megépítik a mecseki üdülőtelepülésen, Orfűn található Pécsi-tavat körülölelő elválasztás nélküli kerékpár- és gyalogút hiányzó szakaszát - tájékoztatta a Baranya Vármegyei Önkormányzat az MTI-t.
2024. 06. 01. 14:00
Megosztás: