Gyártók Háromezren tüntettek a Ford üzembezárása ellen

Háromezren tüntettek a Ford üzembezárása ellen

autopro.hu/P.B. | 2021.09.17 11:23

Háromezren tüntettek a Ford üzembezárása ellen

Készül egy Focus a saarlouis-i üzemben. | Fotó: Ford Media Center

Saarlouis-ban a Ford háromezer dolgozója tüntetett az üzem bezárása ellen. A gyár jövője rövidtávon biztosított, ám az valóban kérdéses, mi lesz a sorsa 2025 után. Egyelőre úgy tűnik, csak jövőre születik döntés az ügyben.

Hirdetés

A Ford Saarlouis-ban gyártja a Focus modelleket Európa számára. Ez 2025-ig így is marad, és addig biztosan nem is lesznek elbocsátások a gyárban átszervezés vagy spórolás miatt. Az azonban kérdéses, mi következik 2025 után.

Markus Thal, az üzemi tanács vezetője szerint katasztrófa lenne nemcsak Saarlouis, hanem az egész Saar-vidék számára is, ha a Ford bezárná a gyárat. Az amerikai OEM több mint ötven éve van jelen a városban. Az IG Metall szakszervezet azt próbálja elérni, hogy ebben az üzemben is gyártson elektromos autókat a Ford – írja az Automobilwoche.

Nem most fognak dönteni

A helyi szakszervezet szerint 2400 állást szüntetnek meg annak érdekében, hogy hatékony maradhasson a termelés Saarlouis-ban. Ennek tükrében komoly csalódás lenne, ha mégis bezárna a gyár, főleg most, amikor komoly lobbierővel bír a Saar-vidék a berlini parlamentben – véli Lars Desgranges, az IG Metall helyi első embere.

A hivatalos információk szerint a Ford a jövő év közepén dönt az üzem jövőjéről.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink