Hozzávalók:
- ½ sült csirke
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 2 ek édes chiliszósz
- 4 ek majonéz
- 15 dkg Ammerländer trappista sajt
- 4 db tortilla lap
- Ízlés szerint friss, aprított petrezselyem
Elkészítés:
A csirkehúst eltávolítom a csontokról és tetszőleges méretűre aprítom, tépkedem. Fűszerezem, hozzáadom a chiliszószt, a majonézt és alaposan összekeverem.
Egy serpenyőt felforrósítok, megspriccelem egy kis olajjal és belerakom az egyik tortilla lapot. Megszórom reszelt sajttal, majd rákanalazom a fűszeres hús felét. Ismét reszelt sajtot szórok rá és ízlés szerint friss, aprított petrezselymet. Végül befedem a másik tortilla lappal, megfordítom és pár percig pirítom ezt az oldalát is.
Még melegen, friss salátával kínálom.
A leírt mennyiség 2 db serpenyős tortilla elkészítéséhez elegendő.