Gyártók Tartós termeléscsökkentésre készül a Seat

Tartós termeléscsökkentésre készül a Seat

autopro.hu/V.M. | 2021.09.17 09:21

Tartós termeléscsökkentésre készül a Seat

Fotó: SEAT Media Center

A spanyol Seat arra készül, hogy tartósan, egészen 2022 nyaráig csökkentse termelését Barcelonához közeli autó-összeszerelőüzemeiben, hozzáigazítva azt a chiphiányhoz.

Hirdetés

A Seat közleménye szerint a félvezetők ellátásának romlása szükségessé teszi a foglalkoztatási protokollok átdolgozását. Hozzáteszik, a vállalat, dolgozóinak fizetett szabadságra küldéséről kezdett tárgyalásokba a szakszervezetekkel, hogy szeptember 27. és 2022 június 30. között törölhessen egyes műszakokat.

A Seat az év első felében már csökkentette termelését, majd augusztusban kivételes módon nyitva tartotta gyárait a termelési lemaradás behozására. A Reuters szerint az alkatrészhiány azonban akkor is akadályozta a termelést, amit részben fel kellett végül függeszteni a hónap végén.

A nagy autógyártók világszerte termelésük csökkentésére és hosszabb-rövidebb ideig tartó leállítására kényszerülnek a részben a koronavírus-járványra visszavezethető chiphiány miatt.

A Volkswagen augusztusban úgy számolt, hogy az év vége felé enyhülni fog az alkatrészhiány, és célul tűzte, hogy az év második felében amennyire csak lehet, pótolja a kiesett termelést, a félvezető komponensek hiánya azonban egyelőre nem csillapodik.

Kiemelt Partnereink