Egyserpenyős „kemencés” burgonya

Hozzávalók:

  • 5 db közepes burgonya
  • 1 salottahagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 egész fokhagyma
  • 4 dl tejszín
  • ½ mk szerecsendió
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 csomag KOMETA kemencés sült prágai sonka
  • 20 dkg KOMETA sült császárszalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A burgonyákat megtisztítom és vékony karikákra vágom.

Egy egész fokhagyma tetejét levágom, a hagymát meglocsolom egy kis olívaolajjal, sózom, borsozom, alufóliába csomagolom és 200 fokon kb 20 perc alatt megsütöm.

A salottahagymát felaprítom és vajban megfonnyasztom egy serpenyőben, amit később sütőbe is be tudok tenni. A megsült hagymát egy tálba szedem. Hozzányomom a sült fokhagymát, adok hozzá reszelt sajtot, tejszínt, a csíkokra vágott sonkát, császárszalonnát és alaposan összeforgatom a felkarikázott burgonyával együtt. A serpenyőbe sorakoztatom a burgonyákat, a tetejére borítom a maradék szószt és alufóliával lefedve 200 fokon 1 óráig sütöm. Majd leveszem a fóliát és még 10 percig sütöm, hogy kicsit megpiruljon a teteje.

Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő