Hozzávalók:
- 5 db közepes burgonya
- 1 salottahagyma
- 1 ek vaj
- 1 egész fokhagyma
- 4 dl tejszín
- ½ mk szerecsendió
- 1 mk kakukkfű
- 1 csomag KOMETA kemencés sült prágai sonka
- 20 dkg KOMETA sült császárszalonna
- 15 dkg reszelt sajt
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A burgonyákat megtisztítom és vékony karikákra vágom.
Egy egész fokhagyma tetejét levágom, a hagymát meglocsolom egy kis olívaolajjal, sózom, borsozom, alufóliába csomagolom és 200 fokon kb 20 perc alatt megsütöm.
A salottahagymát felaprítom és vajban megfonnyasztom egy serpenyőben, amit később sütőbe is be tudok tenni. A megsült hagymát egy tálba szedem. Hozzányomom a sült fokhagymát, adok hozzá reszelt sajtot, tejszínt, a csíkokra vágott sonkát, császárszalonnát és alaposan összeforgatom a felkarikázott burgonyával együtt. A serpenyőbe sorakoztatom a burgonyákat, a tetejére borítom a maradék szószt és alufóliával lefedve 200 fokon 1 óráig sütöm. Majd leveszem a fóliát és még 10 percig sütöm, hogy kicsit megpiruljon a teteje.