19 °C Budapest
Young couple, who is expecting twins, assembling a baby crib in their bedroom.

Országos üzletláncot vásárolt meg Mészáros Lőrinc: piacvezető hálózattal bővül a milliárdos portfóliója

2024. április 19. 14:02

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100%-os tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi baba áruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek. Az akvizíció elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon, működése hosszútávon biztosított legyen, megőrizze annak értékét, és a Mészáros csoportban rejlő lehetőségek kihasználásával jelentős külföldi terjeszkedésbe kezdhessen a már meglévő szlovákiai operációja mellé.

A tranzakciónak köszönhetően a Talentis Group Zrt. 100%-os tulajdonosa lesz a Brendon Holding Kft.-nek, ami két magyarországi és egy szlovákiai leányvállalat tulajdonosa. A megegyezés fontos részét képezi az előző tulajdonosokkal történő további együttműködés, mivel a szakmai tudásuk és tapasztalatuk ebben a speciális üzletágban nélkülözhetetlen.

A Mészáros Csoport elsődleges stratégiai célja a magyar alapokon nyugvó értékmegőrzés, valamint a nemzetközi terjeszkedés, amit új üzletek és webáruházak megnyitásával tervez megvalósítani a környező országokban. A Mészáros Csoport tagvállalataival történő együttműködés, a szinergia hatások kiaknázása garantálja a Brendon márka még szélesebb körben történő népszerűsítését, valamint eredményességének és hatékonyságának további növelését. 

A Brendon Holding Kft. akvizíciójával egy teljesen új, ám annál fontosabb tevékenységi körrel bővült a Mészáros Csoport, amely koncepcióját tekintve közel áll az üzletfilozófiánkhoz: prioritást élvez a gyermekek, családok iránti elkötelezettség és felelősségvállalás. A zökkenőmentes átállás, a márkaismertség és minőségmegőrzés megerősítésén túl kiemelt célunk a vásárlói igények magas színvonalú kiszolgálása. Ugyanakkor az integrált stratégia mellett elengedhetetlen a külföldi expanzió, amely a cégcsoport más szegmenseire is vonatkozik, jellemzően azokban az iparágakban, amelyekben idehaza is erősek vagyunk

– mondta Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa.

A Brendon Holding Kft. hazánkban 18 üzlethelyiséget üzemeltet, mellyel baba-mama termékek kereskedelmére specializálódott áruházak között piacvezető helyet foglal el. Szlovákiában Pozsony legnagyobb alapterületű baba-mama áruházával az ország második legnagyobb forgalommal rendelkező piaci szereplője. Konszolidált árbevétele 2022-ben meghaladta a 15 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig több mint 300 fő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A mai trendeknek megfelelően az offline értékesítésen túl a Brendon Csoport online jelenléte is meghatározó, felhasználóbarát és több nyelven elérhető webshopja évről-évre egyre markánsabb részarányt képvisel. A Brendon kínálatát magas minőségű, széles termékportfólió jellemzi, a saját márkás termékek (Brendon, Bollaby, Touragoo) árusítása mellett számos világmárkából biztosítja a legkiválóbb választékot a piacain (a teljesség igénye nélkül: Peg Perego, Cybex, Britax Römer, Abc Design stb.).

A Brendont 1993-ban alapító és azóta is a céget vezető tulajdonosok közleménye szerint a tranzakció meg fogja alapozni a cég további fejlődését, növekedését. A következőket nyilatkozták:

A Deloitte Magyarország által támogatott nemzetközi tender eredményeképpen a Talentis Group Zrt.-vel való együttműködést választottuk, mert így látjuk biztosítottnak a cégcsoport jövőjét. Várjuk a közös munkát a Talentis csoporttal, mely a tranzakció zárását követően kezdődik meg. Motivációnk nem változott: a legszínvonalasabb szolgáltatást szeretnénk nyújtani a kisbabás családoknak most és a jövőben is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm