Techtogether Teljesen megújult épületekkel várja a Hungexpo az Automotive Hungary-t

Teljesen megújult épületekkel várja a Hungexpo az Automotive Hungary-t

Pörge Béla | 2021.09.16 16:22

Teljesen megújult épületekkel várja a Hungexpo az Automotive Hungary-t

Fotó: Hungexpo

Szeptember 16-án egy üzleti reggeli keretében mutatta be először megújult kongresszusi központját a Hungexpo. A központ mellett szinte az összes pavilon is felújításon esett át, ahogyan a vásártér útjai is – nem tétlenkedett tehát a járvány alatt a Hungexpo.

Hirdetés

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója azzal köszöntötte a vendégeket – a közelgő Automotive Hungary kiállítóit -, hogy a koronavírus-járvány mindannyiunkat megviselte, de talán a rendezvényszektor volt az első, ami összeomlott. Valóban csekély mennyiségű fizikai kiállításra kerülhetett sor az elmúlt a hónapokban, ezt az idő azonban nem telt tétlenül a Hungexpo-nál: szinte teljesen megújult az egész expo területe.

Az F pavilon kivételével az összes épületet felújították, épült egy új fogadócsarnok és kongresszusi központ is (utóbbiban került sor a rendezvényre, ami egyben a debütálása is volt az épületnek), valamint az úthálózat és a növényzet is megújult – a fák zömét még csak most fogják elültetni az alkalmas időjárásra várva.

A felújításoknak köszönhetően eddig nem látott flexibilitást tud kínálni a Hungexpo, lényegében bármilyen rendezvény megrendezésére képes az expo. Az új kongresszusi központban például harminc szekcióterem várja a látogatókat, kiállítókat, konferenciaszervezőket, ráadásul a szobák férőhelyen modulárisan alakítható – akár több száz fő befogadására is alkalmassá válhatnak.

Egy új, 2500 négyzetméteres tetőteraszt is kapott az épület, ami szintén sokféle rendezvény megtartására alkalmas – akár egy autót is fel tudnak vinni a tetejére.

Nagyon várják már az Automotive Hungary-t

Baranyai Gergő, az Automotive Hungary kiállításigazgatója az eseményen elmondta, hogy közel száz kiállító jelezte már vissza, hogy ott lesz a november 16-18-a között megrendezésre kerülő Automotive Hungary kiállításon, ami 4 ezer négyzetméteren várja a résztvevőket.

A kiállításon szokás szerint megrendezésre kerül a Techtogether verseny, számos konferenciát tartanak majd – köztük a MAGE B2B konferenciáját -, és közel négyezer szakmai látogatót várnak – ismertette az eddigi adatokat a kiállításigazgató.

Újdonság a virtuális pavilon, aminek kialakítására a járványhelyzet miatt kényszerült a Hungexpo, de mint kiegészítő elem, az ellátogatni nem tudó külföldi kiállítók számára remek fejlesztésnek bizonyult.

Jubilál a Mach-Tech

2022. május 10-13-a között kerül sor az Ipar Napjai/Mach-Tech kiállításra – számolt be a hírről Márki Enikő kiállításigazgató. Ez lesz a 15. alkalom, amikor megtartják a kiállítást, igaz, 2021-ben csak online került megrendezésre a járvány miatt. Erre a kiállításra is már százas nagyságrendben jelentkeztek kiállítók, az új témák között ott lesz az 5G és az ipari automatizáció is.

Fontos hír, hogy a járvány miatt 2020-ban kényszerűségből együttesen megrendezésre kerülő Ipar Napjai+Automotive Hungary kiállítás ötlete annyira tetszett a látogatóknak és a kiállítóknak, hogy 2022-től ősszel ismét együttesen rendezik meg a két kiállítást, várhatóan az egész Hungexpo területén.

Nehéz helyzetben a járműipar

Kilián Csaba, a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) ügyvezető főtitkára, mint az Automotive Hungary fő partnerének a vezetője köszöntötte a kiállítókat. Ismertette a járműipar nehéz helyzetét, kitért a chiphiányra, az alkatrész-ellátás nehézségeire és az elektromos átállásra is. Utóbbit óriási lehetőségnek is nevezte, felhívta rá a figyelmet, hogy a MAGE azon társvállalatai, akik az elektromobilitásban érdekeltek, jelentősen növelni tudták a forgalmukat és a profitjukat is.

Kiemelte az elektromobilitáshoz szükséges infrastruktúra kiépítésének szükségességét, valamint a chiphiánnyal kapcsolatban arról számolt be, hogy a MAGE tajvani vállalatokkal tárgyal lehetséges beruházásokról.

Végül – hasonlóan a többi megszólalóhoz – a személyes találkozások fontosságát méltatta, és említést tett arról, hogy a Müncheni Autószalont óriási érdeklődés mellett tartották meg szeptember első felében.

Jön egy új applikáció

Szántó Gabriella, a Hungexpo kommunikációs és marketing igazgatója felhívta a kiállítók figyelmét arra, hogy egy kiállítás remek marketinglehetőség is egyben – például a kapcsolatépítésre, új ügyfelek és új piacok szerzésére, vagy éppen a versenytársak feltérképezésére is kiválóan alkalmas. Többek között kiemelte, hogy látogatói szempontból nagyon fontos, hogy élményt nyújtson egy-egy stand, hiszen ettől válik érdekessé.

Végezetül felhívta a figyelmet arra, hogy a Hungexpo egy új applikációt fejlesztett, ami az Automotive Hungary-n debütál majd. Ez az alkalmazás jelenleg még inkább a látogatók életét könnyíti meg, de a későbbiekben a kiállítók is sokat profitálhatnak belőle. Az applikációt részletesebben később mutatják be, de az biztosan nagy előnye lesz, hogy érintésmentes belépést tesz lehetővé a kiállítás területére.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink