Gyártók Legördült a gyártósorról a Rivian első e-pickupja

Legördült a gyártósorról a Rivian első e-pickupja

autopro.hu/V.M. | 2021.09.16 15:20

Legördült a gyártósorról a Rivian első e-pickupja

Legördül a gyártósorról az első megrendelésre készült R1T. | Fotó: Twitter/RJ Scaringe

Miután a kiszállítások kezdetét többször is elhalasztották, az amerikai Rivian üzemében elkészült az első vevői megrendelésre gyártott R1T elektromos pickup.

Hirdetés

A mérföldkövet RJ Scaringe, a Ford és az Amazon által is támogatott startup alapítója és vezérigazgatója jelentette be egy Twitter-bejegyzésben. A Rivian kék fényezést kapott platós kisteherautó elkészültét az Illinois állambeli gyárban az előző hónapokban számos előszériás jármű összeszerelése előzte meg.

Scaringe arra nem tért ki, hogy az első sorozatban gyártott példányok kiszállítását mikor kezdik meg. Még korábban a vállalat szeptembert jelölte meg, azt követően, hogy az eredetileg tervezett júniusi, majd az azt váltó júliusi határidőt sem sikerült tartani a koronavírus-járvány okozta alkatrészellátási problémák miatt.

A győztes sokat nyerhet az európai üzemmel

A gyártáskezdéssel közel egy időben a Rivian Nagy-Britanniába tervezett gyárával kapcsolatban is hír érkezett. Az electrive.com beszámolója szerint a Somerset Live hírportál arról írt, hogy tovább folynak a tárgyalások az Anglia délnyugati részén fekvő Bristolhoz közeli üzem építéséről. A hírportál értesülései szerint az új üzemmel ötezernél is több munkahely jöhet létre, az ellátási láncában pedig még hét-nyolcszor annyi.

A Rivian érdekérvényesítését segíti, hogy a vállalat állítólag kettő Európai Unióban lévő lokációt is vizsgál az új üzem lehetséges helyeként. A brit kormánynak jelentős siker lenne a projekt megnyerése, ami a nyilatkozó forrás szerint Nagy-Britannia legfontosabb autóipari projektje lenne az 1980-as évek óta.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink