Az osztályteremben próbálta megerőszakolni iskolatársát egy encsi diák

Amíg az iskola aulájában a március 15-i ünnepség zajlott, a fiú egy terembe csalta iskolatársát, hogy megerőszakolja.

2024. március 16., 14:04

Szerző:

Az osztályteremben próbálta megerőszakolni iskolatársát egy encsi diák– írja a Hvg.  Amíg az iskola aulájában a március 15-i ünnepség zajlott, a fiú egy terembe csalta iskolatársát. A lányt fojtogatta, kezeit lefogta, majd a nadrágját lehúzva erőszakkal szexuális cselekményt végzett vele. A fiút letartóztatta a rendőrség.

A fiút szexuális erőszakkal vádolják 

Az Encsi Általános Iskolában 2024. március 13. napján a 6. óra után a fiatalkorú gyanúsított a lány iskolatársát, a szintén kiskorú sértettet beszélgetés ürügyén becsalta egy tanterembe, míg az aulában a március 15-i ünnepség zajlott. A terhelt a tanteremben a sértett nyakát megszorította, kezeit lefogta, majd a nadrágját lehúzva vele erőszakkal szexuális cselekményt végzett. Mivel a folyosóról hangok szűrődtek be, cselekményével felhagyott, kiment a tanteremből, de kívülről zárva tartotta az ajtót, hogy a sértett ne tudjon kimenni. A lány azonban ekkor segítségért kezdett kiabálni, melyet meghallott a keresésére indult egyik osztálytársa a folyosón és figyelmeztette a gyanúsítottat, hogy engedje ki a sértettet – írj a közleményében a Miskolci Törvényszék

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megállapítására.

Az erőszakoló fiú javítóintézetbe kerül 

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára figyelemmel a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Személyiségében és egzisztenciális helyzetében sem volt feltárható ezt ellensúlyozó tényező. Ezen túl annak a veszélye is megállapítható, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a sértettet vagy a tanút – akik iskolatársai, így lakóhelyüket is ismeri – megfélemlítené vagy megpróbálná befolyásolni, ezzel az eljárás sikerét meghiúsítaná.

Mindezen okok alapján – a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára is figyelemmel – a gyanúsított letartóztatását a Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte, és azt javítóintézetben rendelte végrehajtani. A végzés végleges.ű

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.