Temetőben, az apa sírhelyén tárolták a drogot

Az évekkel ezelőtt meghalt apa sírhelyén tárolta a drogot felesége és fia. 

2024. március 12., 11:16

Szerző:

Elfogták a drogkereskedő férfit és az édesanyját, akik az elhunyt családfő sírjában rejtegették a kábítószert. A gyanú szerint Hevesben és Borsodban terjesztettek kábítószert.  A KR NNI azt közölte kedden a police.hu oldalon, hogy tavaly ősszel kezdtek nyomozásba, miután olyan információk jutottak el hozzájuk, hogy egy bélapátfalvai 37 éves férfi rendszeresen nagy tételben vásárol speedet és extasyt. 

Temetőben tárolták a drogot 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) elfogta azt a 37 éves férfit és 60 éves édesanyját, akik a gyanú szerint Hevesben és Borsodban terjesztettek kábítószert,  és az illegális családi drogbiznisz egyik rejtekhelye az évekkel ezelőtt meghalt apa nyughelye volt. Anya és fia Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben terjesztették a kábítószert. 

Az eljárás előrehaladtával a nyomozók egyre több bizonyítékot gyűjtöttek össze anya és fia ellen, azonban a fordulópontot március 10-e hozta el számukra. Ekkor ugyanis a férfi a rendőrök szeme láttára adott el speedet két kuncsaftjának. Míg az édesanyja – férje sírhelyét felkeresve – a temetőben rejtette el az aznap megvásárolt drog nagy részét. A síremlék koszorúkkal és fenyőágakkal letakart földje alól három kábítószerrel teli műanyagdoboz került elő, miután a rendőrök a nőt elfogták. Az étrendkiegészítős flakonokban összesen közel egy kilogramm fehér por volt, illetve közel 300, korona mintájú, rózsaszín tabletta, valamint több száz simítózáras tasak. Az elsődleges gyorstesztek alapján a por amfetamin, míg a tabletta extasy volt, de a részletes szakértői vizsgálatok még zajlanak.

Az NNI miskolci nyomozói a 37 éves férfit és 60 éves édesanyját elfogásukat követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, míg a két vásárlót – egy domaházi és egy borsodnádasdi férfit – kábítószer birtoklásával. Az akcióban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak segítségére volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bükk Bevetési Alegysége. A gyanúsítottak kihallgatását követően a bélapátfalvai férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, míg anyja és két vásárlója szabadlábon védekezik.

(Kiemelt képünkön a KR NNI felvétele a sírhelyben talált drogokról. Fotó: police.hu)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.