Trend Akkus és hidrogénhajtású buszt mutat be a Quantron

Akkus és hidrogénhajtású buszt mutat be a Quantron

autopro.hu/P.B. | 2021.09.16 09:17

Akkus és hidrogénhajtású buszt mutat be a Quantron

Fotó: Quantron

Az elektromobilitásra szakosodott német Quantron az idei év végén mutatja be akkumulátoros elektromos buszát, míg jövőre a hidrogén üzemanyagcellás verzió is érkezik a 12 méteres, alacsonypadlós buszból.

Hirdetés

A járművet szoros együttműködésben kínálja a Quantron az Ev Dynamics-szal, az elektromos és hidrogén alapú mobilitásra szakosodott vállalatok európai-ázsiai konzorciumával. Az akkumulátorok a kínai CATL-tól, az üzemanyagcellák Ballard Powertől származnak majd a buszokban, melyek fő vonzereje a gyártó szerint az lesz, hogy alig lesznek drágábbak egy új dízel busznál.

Miguel Valldecabres Polop, az Ev Dynamics vezérigazgatója elmondja, hogy a cég már több ezer buszt gyártottak, melyek évek óta sikeresen működnek Ázsiában.

Megfelelő hatótávolság

Teljesen elektromos hajtással a busz maximális teljesítménye 250 kilowatt lesz, míg a hatótávolsága akár 280 kilométert is elérheti a Quantron közleménye szerint, így a jármű ideális megoldás lehet a mindennapi városi használatra. Az akkumulátort az európai szabvány CCS 2 csatlakozón keresztül 3-6 órán belül lehet feltölteni az akkumulátor méretétől függően.

A busz legfeljebb 95 utas befogadására alkalmas. Az optimális utas- és vezetői kényelmet biztosító berendezések, valamint a belső és külső kialakítás számos specifikációban és stílusban lesz elérhető, hogy a buszok megfeleljenek az ügyfelek egyedi igényeinek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink