Ezért mérsékelték a gyermekgyilkos anya büntetését

Az olaszországi gyermekgyilkos anya magyarul káromkodott a bíróságon. Bradács Katalin a saját kisfiát szurkálta halálra. 

2024. február 29., 19:26

Szerző:

A gyermekgyilkos Bradács Katalin a tárgyaláson botrányosan viselkedett, és magyar nyelven így szólt a bíróhoz: „b.szd szájba a k.rva anyádat – írja a Bors.  Először kétségbe vonta a magyar nyelvű dokumentumok olaszra fordításának pontosságát, majd előadta, hogy alig beszéli a nyelvet. Az ügyész és a bíró is megállapította, hogy ennek ellenére egész jól kommunikál olaszul. Katalint a tárgyalás folyamán többször is rendre utasították, és amikor kilátásba helyezték, hogy a tárgyalást a távollétében folytatják, hirtelen megszelídült.

Több késszúrással végzett kétéves kisfiával Olaszországban 

Bradács Katalinnak a gyermek apjával való kapcsolata már a közös gyermekük megszületése előtt megromlott. Katalin mielőtt megismerkedett gyermeke apjával, pornófilmekben szerepelt. Mivel a nőt egy ismerőse 2021 őszén figyelmeztette, hogy a kétéves Alexet nagy valószínűséggel az apánál helyezik el, Katalin a gyermeket Olaszországba hurcolta. A magyar bíróság arra kötelezte, hogy adja át az apának, ezért a kisfiút több késszúrással kivégezte, majd a  gyermek holttestét egy élelmiszer-áruházban a pénztári futószalagra tette.

A nő orvosi segítséget kért, de akkor már hiába. A pici testén több szúrt sem volt. A rendőrök őrizetbe vették a 44 éves B. Katalint.  A Blikk elérte az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület elnökségének egyik tagját, Kalmár Lászlót, aki hosszabb ideje tartatja a megölt gyerek édesapjával - ő tagja is az egyesületnek - és a nővel is a kapcsolatot. B Katalin, miután egy késsel megölte kétéves kisfiát, Lászlónak küldte el a halott kicsi véres fényképét.

A Bradács Katalin büntetését 16 évre mérsékelte a bíróság

2023 tavaszán, első fokon 20 év fegyházbüntetésre és három év kényszergyógykezelésre ítélték. 2024. február 28-án, szerdán pedig megszületett a jogerős ítélet. Sokak megdöbbenésére Katalin büntetését 16 évre mérsékelték, de a pluszban kiszabott kényszergyógykezelést helybenhagyták. „A bíróság nem látta az előre kitervelt szándékot bizonyítottnak. Ez indokolja az enyhítést”
– mondta a Borsnak Massimiliano Scaringella, a gyászoló apa jogi képviselője. Bradács Katalin büntetését 16 évre mérsékelte a bíróság – írja a SONLINE

Amikor az apa szeptember 29-én tett feljelentésében elmondta, hogy információi szerint a nő Olaszországba vitte a kisfiút, a XIII. kerületi rendőrkapitányság azonnal elrendelte a büntetőeljárást, nemzeti elfogatóparancsot adtak ki az asszony ellen, egyben felvették a kapcsolatot a gyámhatósággal.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.