Egy ismeretlen késsel támadt rá egy mentőápolóra a IX. kerületben

A készenléti rendőrök fogták el azt a 49 éves férfit, aki egy mentőápolóra támadt Budapesten.

2024. február 28., 20:28

Szerző:

A mentőszolgálat munkatársai február 27-én éjszaka, Budapest, IX. kerületben láttak el egy magatehetetlen férfit, akit éppen a mentőautóba tettek be, amikor az egyik mentőápolót egy ismeretlen férfi meglökte, majd egy kést vett elő – számol be róla a police.hu.

A rendőrség közleménye szerint ezt észlelve a mentőápoló azonnal beszállt a mentőautóba, bezárták a kocsi ajtaját, majd lassan elindultak, hogy ne veszítsék szem elől a támadót, közben értesítették a rendőrséget.

Rövid időn belül a helyszínre érkeztek a készenléti rendőrök, akik a férfit elfogták, majd megbilincselték és ruházatát átvizsgálták. A kést a rendőrök egy közeli szeméttárolóban találták meg.

Az agresszívan viselkedő férfihoz – betegsége miatt – a járőrök egy másik mentőegységet hívtak, akik további ellátása miatt kórházba szállították.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított ellene eljárást a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság.

Korábban is megtámadták már a mentőket

A 168.hu is beszámolt arról az esetről, amikor a mentőkre támadt, majd a kiérkező rendőrökre uszította a kutyáját egy férfi a Hajdú-Bihar megyei Polgáron. Akkor az  ATV arról számolt be, hogy az ismerősei körében amúgy is agresszívnek ismert ember ittas volt, és öngyilkossággal fenyegetőzött, képtelenség volt szép szóval megnyugtatni.

Az öngyilkossággal fenyegetőző, erősen ittas férfit a mentők próbálták ellátni, ő azonban ellenállt. A férfi kutyája megharapta egy mentős bokáját, egy rendőrnek a kezét marta meg. Mindketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A kutya gazdáját korábban közmunkára ítélték, ami azt jelenti, hogy büntetés hatálya alatt lépett fel erőszakosan a rendőrökkel és mentőkkel szemben. A rendőrök csak erőszakkal tudták megfékezni a férfit, akit hivatalos személy elleni erőszakkal és könnyű testi sértéssel gyanúsítottak, és le is tartóztattak.

A hivatalos személyekkel szembeni erőszakért akár hét év is járhat.

(Kiemelt képünk illusztráció: egy mentőautó, a 112-es segélyhívó szám feliratával. Fotó: OMSZ Facebook oldala)

 

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.