Gyártók Kisiklóban a Foxconn és a Byton autógyártási együttműködése

Kisiklóban a Foxconn és a Byton autógyártási együttműködése

autopro.hu/V.M. | 2021.09.15 17:23

Kisiklóban a Foxconn és a Byton autógyártási együttműködése

Byton M-Byte | Fotó: BYTON Newsroom

Az autógyártásba bekapcsolódáson dolgozó tajvani Foxconn felfüggesztette a kínai Byton elektromosautó-gyártó céggel közös projektjét az utóbbi romló pénzügyi helyzete miatt.

Hirdetés

A hírről először a Nikkei japán üzleti lap számolt be meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A nyilatkozók egyike úgy fogalmazott: „A projektet hivatalosan még nem törölték, de jelenleg nagyon nehéz haladni vele.”

A szórakoztatóelektronikai berendezéseket gyártó Foxconn még januárban jelentette be, hogy a Byton, Nanjing kínai városban épülő üzemében fog közreműködni az M-Byte elektromos SUV 2022-től esedékes gyártásában.

Egy másik forrás elárulta, hogy a Foxconnak még néhány munkatársa a Byton létesítményében dolgozik, azonban már készülnek, hogy a projekt hivatalos lezárásakor minél előbb távozzanak.

Nem változtak az ambíciók

A Bytonnal folytatott együttműködés esetleges megszűnése nem befolyásolja a Foxconn azon tervét, hogy 2023-tól kezdődően más gyártók villanyautóit szerelje össze az Egyesült Államokban és Thaiföldön – idézi a Nikkei által írtakat a Reuters.

Az Apple számára telefonokat gyártó Foxconn 2020-tól kezdve köt együttműködéseket autóipari vállalatokkal. Célja, hogy 2025-2027 között már a világ elektromos autóiparának alkatrészbeszállítói és szolgáltatási igényének tíz százalékát fedezze.

Kiemelt Partnereink