Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta a Puskás Akadémiától az U21-es magyar válogatott támadót, Gruber Zsombort.

A Puskás Akadémiától igazolt a Fradi

Habib Maiga, Kenan Kodro és Edgar Szevikjan után a Fradi pénteken a klub negyedik téli szerzeményét jelentette be Gruber Zsombor személyében. A 19 éves győri születésű játékos 2017-ben került a Puskás Akadémia utánpótlásához, ahol végigjárta a klub korosztályos ranglétráját, a 2020/21-es idényben pedig már az NB III-as felnőttcsapatban volt alapember.

Gruber Zsombor a Fradiban folytatja a pályafutását Forrás: fradi.hu

A 2021–2022-es évadot a svájci FC Basel U21-es csapatánál töltötte, amelyben 29 tétmeccsen 11 gólt szerzett. Az U21-es válogatott támadó a 2022/23-as szezonban mutatkozott be az NB I-ben, a Zalaegerszeg ellen rögtön gólpasszal debütált, de az első élvonalbeli gólját is a ZTE ellen szerezte.

A jelenleg is zajló idényben eddig 17 meccsen lépett pályára, 3 gól mellett egy gólpasszt osztott ki.

Hatalmas tehetséget szerzett a Fradi

Gruber Zsombor 2019 januárjában mutatkozott be az U15-ös válogatottban, majd még ez év novemberében megkapta a lehetőséget az U16-ban is. 2021-ben az U18-as, 2022-ben az U19-es, míg 2023-ban az U21-es magyar válogatottban lépett pályára.

A 180 centiméter magas csatár értékét a Transfermarkt 350 ezer euróra taksálja. A Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás a fradi.hu-nak elmondta,

nagyon örülnek, hogy sikerült megszerezniük Gruber Zsombort, hiszen ő a magyar labdarúgás egyik, ha nem a legtehetségesebb támadójátékosa.

Ugyanakkor Hajnal hozzátette, az újonnan igazolt fiatal támadó az idény végéig Zalaegerszegre kerül kölcsönben.

"Szeretnénk őt tovább építeni, ezzel a Ferencváros és a magyar futball számára is nagy értéket teremteni – mondta Hajnal, majd hozzátette, első körben a Zalaegerszeghez kerül kölcsönbe Gruber, hogy minél több játékpercet tudjon szerezni az idény hátralevő részében" - nyilatkozta a Fradi sportigazgatója.