Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban éllovas Liverpool szombaton délután a Burnley ellen lép pályára az Anfielden, a Premier League 24. fordulójában. A találkozó előtti napon Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője tartott sajtótájékoztatót, és többek között Szoboszlai Dominikról is beszélt.

Szoboszlai Dominik a múlt héten felépült a január 1-jén elszenvedett combhajlító-sérüléséből, a Chelsea ellen gólt is szerzett, ám az Arsenal elleni vasárnapi rangadó előtt kikerült a Liverpool keretéből, miután megint fájlalta a korábban sérült testrészét. A szezon végén távozó vezetőedző, Jürgen Klopp akkor nem tudta megmondani, mennyit kell kihagynia Szoboszlainak, ám egyes hírforrások egy hónap kihagyást jósoltak a magyar középpályás számára. Szoboszlai Magyarországon is járt a sérülése miatt, amiről Klopp pénteken újabb információkat közölt.

Jürgen Klopp egy ideig még nem számíthat Szoboszlai Dominikra Forrás: AFP/Paul Ellis

Szoboszlai a Ligakupa-döntő környékén térhet vissza

Jürgen Klopp a sajtótájékoztatón megerősítette, szombaton biztosan nem számíthat Szoboszlaira, akinek nagyjából ugyanaz a problémája, mint januárban volt. A német szakember arról beszélt, hogy noha már ismét Liverpoolban edz Szoboszlai,

a várakozások alapján a magyar középpályás csak nagyjából a február 25-ei angol Ligakupa-döntő tájékán térhet vissza,

de hogy előtte vagy utána, az még egyelőre erősen kérdéses.

A többi, közelmúltban kieső játékos közül a pénteken 31 éves Endó Vataruról Klopp azt mondta, hogy visszatérhet, Thiago Alcantara viszont valóban ismét súlyosnak tűnő izomsérülést szenvedett.

Bradley jövő héten csatlakozhat a csapathoz

Klopp az édesapját a múlt héten elveszítő Conor Bradley-ről is beszélt újságírói kérdésre, ám a fiatal játékos mentális állapotáról nem akart beszélni, mert szerinte nem tartozik a nyilvánosságra, hogy ki hogyan dolgozza fel a tragédiát. Annyit elárult, hogy a beszélgetésük alapján Bradley jövő héten talán visszatér az edzésekre, de Klopp semmiképp nem akarja siettetni. A Liverpool német edzőjét a sajtótájékoztató végén felingerelte egy, a válogatottbeli szereplések miatt módosult csapatfelállást firtató kérdés is, amelyre így válaszolt:

– mondta Jürgen Klopp.

A Liverpool csapatára februárban, a Burnley elleni meccset követően még négy találkozó vár: 17-én a Brentford elleni idegenbeli bajnoki, 21-én a Luton elleni hazai PL-meccs, 25-én a Chelsea elleni Ligakupa-döntő, 28-án pedig a Southampton elleni FA-kupa-nyolcaddöntő.