Gyerekek vertek meg a villamoson egy nőt Budapesten - videó

Fiatal, nőt, inzultáltak, tizenévesek, a, villamoson, a, Fővárosi, Főügyészség, sajtóközleménye,
Vágólapra másolva!
Egy tizenéves fiú és két lány társa kötekedni kezdett egy nővel a villamoson, ami addig fajult, hogy a fiú ököllel megütötte. Miután leszálltak, lökdösték, fenyegették, és térdre kényszerítették a nőt. 
Vágólapra másolva!

A 14 éves fiú és két szintén kiskorú lány az egyik este, a XIV. kerületben felszálltak egy Örs vezér tere felé közlekedő villamosra. A villamoson utazott egy fiatal nő is. A fiatalok leültek köré. Vele szemben az egyik lány ült, aki

provokálni kezdte azzal, hogy feltette a lábát a lány ülésére. A másik lány ezután társa cipőjének a talpát törölgetni kezdte a nő pólójával, miközben mindannyian nevettek.

A nő ekkor felállt, és arrébb akart menni, ekkor azonban a fiú az útjába tette a lábát. A nő határozottan kérte, hogy engedje el, miközben a kezével próbált utat törni magának.

A fiú ekkor felállt, utána lépett, és ököllel arcon ütötte, társai közben káromkodva szidták. Az ütéstől a nő szemüvege leesett és a szája vérezni kezdett.

A nő a következő megállónál leszállt, a banda pedig követte, miközben tovább szidták és fenyegették. Amikor utolérték a nőt,

azt követelték tőle, hogy térdeljen le előttük.

A nő próbált tovább menni, a fiatalok azonban nem engedték, mindhárman körbevették, majd az egyikük fellökte, amitől a nő egy bokorba esett. Látva, hogy sokan vannak, és agresszívek, a nő végül ijedtében inkább letérdelt előttük. A fiatalok csak ezután hagyták magára.

Az ügyészség a 14 éves fiú ellen csoportos garázdaság, illetve könnyű testi sértés miatt emelt vádat, és próbára bocsátást, illetve pártfogó felügyeletének elrendelését javasolta vele szemben. Fiatalkorú lány társával szemben az ügyészség az eljárás 2 év próbaidőre szóló feltételes ügyészi felfüggesztést indítványozott, harmadik társuk mivel még gyermekkorú, nem büntethető.

Néhány évvel ezelőtt szintén fővárosi fiatalok támadtak rá egy buszsofőrre, két fiatal pedig gáz-riasztópisztolyokkal támadt több nőre is Budapest belvárosában, és kirabolták őket. Két fiú pedig a böhönyei buszpályaudvaron támadt buszról leszálló nőkre, és megpróbálták megszerezni a táskájukat.

Forrás: Ügyészség