Gyártók Már 2024-ben jöhetnek a Xiaomi elektromos autói

Már 2024-ben jöhetnek a Xiaomi elektromos autói

autopro.hu/P.B. | 2021.09.15 12:16

Már 2024-ben jöhetnek a Xiaomi elektromos autói

Fotó: Mi Blog

Az okostelefonok gyártásából származó milliárdos hasznával, és persze komoly ambíciókkal felfegyverkezve lép be az elektromos autók piacára a Xiaomi. A kínai vállalat már 2024-ben piacra dobná első autóját.

Hirdetés

Nyílt titok, hogy az Apple már egy ideje dolgozik saját elektromos autóján - még akkor is, ha nem sokat tudni az iCar fejlesztésének állapotáról. Az sem újdonság, hogy az Apple riválisai közül a Xiaomi is nagy lépéseket tesz az autóiparban: a kínai vállalat legfrissebb tervei szerint már 2024 első felében piacra dobja első elektromos autóját, és további három modell érkezik mellé a következő három év során - minden évben egy új modell jönne.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Xiaomi szeptember 1-jén bejegyezte a Xiaomi EV Inc. gépjármű-leányvállalatát a cégjegyzékbe - mintegy 1,5 milliárd amerikai dollár jegyzett tőkével, amely túlnyomórészt az okostelefonok, táblagépek és egyéb elektronikai termékek értékesítéséből származik. Az új autógyártó vezetője Lei Jun, az anyavállalat alapítója és vezérigazgatója.

Komoly tervek

Az első modell tervezett piaci bevezetését, 2024-et követő három évben a csoport 900 ezer autó értékesítését kívánja elérni. Az információk szerint a Xiaomi már 300 alkalmazottat toborzott az autógyártáshoz, és további szakértőket keres. Semmi pontos nem ismert sem a tervezett modellekről, sem a megcélzott piacokról, valamint a más gyártókkal való lehetséges együttműködésekről sem – írja az Automobilwoche.

Mint ismert, a Xiaomi márciusban jelentette be, hogy a következő tíz évben mintegy tízmilliárd dollárnak megfelelő összeget fektet be elektromos autók fejlesztésébe.

Kiemelt Partnereink