F1: Mélyen legbelül sohasem vesztettem el a hitemet – Ricciardo

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.09.15. 09:35
null
Ricciardo egyik álma valóra vált (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo sosem vesztette el a hitét, de voltak pillanatok, amikor kiszeretett a sportágból, hogy aztán rájöjjön, mennyire fontos a számára.

 

Daniel Ricciardo nagy célokkal csatlakozott az idén a McLarenhez, a bemutatkozása azonban nem alakult zökkenőmentesen. Az ausztrál szenvedett, nehezen barátkozott meg az MCL35M-mel, és a fantasztikus formában lévő fiatal csapattársa, Lando Norris árnyékában kellett versenyeznie.

72. OLASZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 10., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:20.926
Időmérő: 1. Bottas 1:19.555
SZEPTEMBER 11., SZOMBAT
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.246
Sprintkvalifikácó: 1. Bottas, 2. Verstappen, 3. Ricciardo
SZEPTEMBER 12., VASÁRNAP
A verseny: 1. Ricciardo, 2. Norris, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 26., 14.00
Orosz Nagydíj, Szocsi
Október 10., 11.00Török Nagydíj, Isztambul
Október 24., 21.00Amerikai Nagydíj, Austin

A két vb-aspiráns drámai bukását hozó monzai vasárnap ugyanakkor fordult a kocka: Ricciardo remek versenyzést bemutatva tért vissza 2018 után újra a dobogó tetejére, és vitte győzelemre a McLarent kilencévnyi várakozás után.

Az ausztrál a Sky Sportsnak adott interjújában beszélt a nehéz évkezdésről, a kudarcokról, és arról, hogy voltak pillanatok, amikor kiábrándult a Formula–1-ből is.

Hosszú ideje a mostani a legküzdelmesebb évem, és arra késztetett, hogy még jobban megismerjem magamat emberként és versenyzőként, valamint megmutatta, milyen sokat jelent még mindig számomra a versenyzés, és hogy mennyire akarom még. A múlt hétvége valahol ennek a kiteljesülése volt. Már pénteken eléggé harcias szellemben voltam. Egészen őrületes, hogy én lehetek a fickó, aki kilenc év után újra győzelemre vezethette a csapatot."

„Sok hullámvölgy volt az idén, de mélyen legbelül sohasem vesztettem el a hitemet. Voltak momentumok, amikor eluralkodott bennem a frusztráltság, de sosem hagytam, hogy ez sokáig tartson. Arra fektettem a hangsúlyt, hogy valami jót hozhassak ki belőle, hogy valamit tanulhassak ebből. Egy pillanatra kiszeretsz a sportágból, de utána megvilágosodsz, és ráébredsz, hogy mennyire szereted, és akarod még."

Az idény első fele a felzárkózásról szólt, illetve arról, hogy minél jobban megismerjem az autót, szóval folyamatosan a versenyzésre koncentráltam. Az augusztusi szünet azonban rákényszerített, hogy kis időre kiszakadjak ebből a közegből. Az Egyesült Államokba mentem, sok időt töltöttem a természetben az egyik barátom tanyáján, és nekem pontosan erre volt szükségem, hogy kicsit kiszabaduljak. Tényleg úgy hiszem, hogy ez hozzásegített ahhoz, hogy most ebben a pozícióban lehessek."

Sajnálom, ha kissé önelégülten hangzik, de ha a McLarenre gondolok, akkor mindig Ayrton Senna jut az eszembe. Ezek voltak a korai emlékeim. Láttam a trófeáit, és egészen őrületes, hogy az én nevemmel ellátott győzelmi trófea most ugyanabba a vitrinbe kerül az MTC-ben (a McLaren wokingi központja), amelyben az övéi is vannak."

Az Olaszországban összesen 27 pontot szerző Ricciardo egy másik álma is valóra válhat a győzelmének köszönhetően, ugyanis a hírek szerint az ügyvezető igazgató, Zak Brown korábban fogadást kötött vele, hogy vezetheti gyermekkori hőse, a NASCAR-legenda Dale Earnhardt 1984-es autóját, ha dobogóra áll a McLarennel. Az ausztrál túlteljesítette a tervet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik