Vágólapra másolva!
Megtörte a három éve tartó győzelmi aszályát Daniel Ricciardo, és a monzai sikere két gyerekkori hőse miatt is emlékezetes marad a számára.

Hónapok óta csak bukdácsolt a McLarennél, de az Olasz Nagydíjon Daniel Ricciardo megmutatta, hogy miért igazolták le a csapathoz és hibátlan hétvégét teljesítve megnyerte a versenyt, ráadásul a leggyorsabb kör és a sprintfutam 3. helye is az övé lett.

Brown is kapott Ricciardo pezsgőjéből, nem is akárhogy Forrás: AFP/Miguel Medina

Ez az ausztrál pilóta első dobogós eredménye a McLarennél, főnöke, Zak Brown korábban fogadást ajánlott neki, hogy kölcsönadja Ricciardo gyerekkori hőse, a NASCAR-legenda Dale Earnhardt egyik 1984-es autóját, ha a 32 éves versenyző dobogóra áll a McLarennel. Ricciardo túlteljesítette a tervet, ezért felvetette, hogy akár nagyobb jutalmat is kaphatna.

– viccelődött. – Szerintem mindig arról beszéltünk, hogy ha szerzek egy dobogós helyet, akkor vezethetem az autót. Sohasem volt szó a győzelemről, úgyhogy odaadtam neki a cipőmet és ivott belőle, úgyhogy hátha nekem adja az autót. Jó csere lenne” – latolgatta, miután Brown is kapott a dobogón a Ricciardo védjegyének számító shoey-ból.

A monzai az első győzelem, amit Ricciardo nem a Red Bull színeiben szerzett meg. Az előző két szezont a Renault-nál töltötte, ott 3. helyeket ért el, így a 2018-as idény óta ez az első alkalom, hogy a dobogó tetejére állhatott, ráadásul a legendás McLaren színeiben. Sikere révén

a wokingi csapat 2012 óta ünnepelhetett először.

„Két hősöm is eszembe jut ma: Dale Earnhardt nagy kedvencem és őrületes, hogy lehetőséget kapok, hogy beülhessek az egyik autója volánja mögé. Az biztosan egy olyan pillanat lesz, amikor valaki csípjen majd meg” – utalt arra, hogy szinte hihetetlen a számára, hogy nem álom, ami történik vele, hanem valóban kipróbálhatja majd a NASCAR-ban használt Chevrolet-t.

Brown már a verseny előtt motiválta Ricciardót a tesztlehetőséggel

„A másik, hogy amikor a McLarenre gondolok, akkor mindig Senna jut eszembe. Ezek voltak a korai emlékeim, és most őrület, hogy ugyanabba a vitrinbe kerül majd az én nevemmel ellátott győzelmi trófea az MTC-ben, amiben az övé is van. Ez két apróság, amit ma mindenképpen nagyra értékelek és két, kissé szürreális pillanat, ami megérintett.”