Veszélyes vizsgálatok: Rusvai Miklós szerint vannak, amelyek előtt célszerű lenne a Covid-teszt

fotó: Talán Csaba -
COVID-19 Rusvai Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem lehet akadálya az oltás hiánya semmilyen orvosi beavatkozásnak, vélekedik Rusvai Miklós, ugyanakkor járványtani szempontból úgy látja, lehet kockázata egy légzésfunkciós vizsgálatnak vagy a terheléses EKG-nak, így célszerű ezek előtt Covid-tesztet csináltatni. 

"Több olyan vizsgálat is van, amik fokozott megterheléssel, így fokozott kilégzéssel járnak, ezek pedig fokozott kockázatú vizsgálatoknak számítanak, ugyanúgy, ahogy egy fogorvosi vagy gégészeti beavatkozás, amikor önkéntelen köhögés vagy tüsszögés előfordulhat az orvosi beavatkozás következtében, aki szerint az ilyen fokozott kockázatú vizsgálatok is elvégezhetők oltatlan személyeken akkor, ha a beavatkozást megelőzően egy negatív eredményű tesztet fel tud mutatni" - idézi Rusvai Miklós víruskutatót a Blikk.

fotó: Origo/Talán Csaba

"Ez akár egy antigén gyorsteszt is lehet, amely rövid időn belül kivitelezhető és nem is túl költséges" - tette hozzá.

Ez is érdekelhet: Ezek a delta variáns tünetei: könnyen összekeverhető az allergiával.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.