6 ok, amiért érdemes reggelente szeretkezni egy szakértő szerint

hormon reggeli szex szexuális szorongás dopamin
A reggeli szex minden bizonnyal szórakoztató, de emellett számos egészségügyi előnyt is nyújt. Nem hiszel nekünk? Akkor olvass tovább.

Hölgyeim, különböző reggeli rutinok vannak, amelyek különböző embereknek felelnek meg. Lehet egy meleg csésze tea vagy egy erős kávé. Azonban néhány ember számára az igazi lendületet a minőségi reggeli szex jelenti. Mint kiderült, mindannyiunknak érdemes erre váltani a hozzá kapcsolódó egészségügyi előnyei miatt.

Őszintén szólva, a szex mindig szórakoztató, és a reggeli szeretkezés valóban felébreszthet! Ráadásul terápiás hatással is lehet, és segíthet a tökéletes kezdet elérésében.

"A szexnek általában kedvező hatása van a szív- és érrendszeri egészségre, a mentális egészségre, az intimitás minőségére, a depresszióra, a fájdalom tüneteire és az immunrendszer működésére. Amikor a reggeli szexről beszélünk, ennél több van benne" - mondta Dr. Sudeshna Ray, nőgyógyászati és szülészeti szaktanácsadó a Mumbai-i Jaslok Kórházból és Kutatóközpontból.

Ha a testórára figyelünk, azt látjuk, hogy a hormonszintek reggelente magasabbak Forrás: Shutterstock/Realstock

A doktornő szerint "ha a testórára figyelünk, azt látjuk, hogy a hormonszintek reggelente magasabbak mind a férfiakban, mind a nőkben. Ide tartoznak a szexuális hormonok, mint például a tesztoszteron."
Dr. Sudeshna kiemelte a reggeli szex előnyeit, amelyeket 6 kulcsfontosságú okra vezet vissza:

1. Azonnali hangulatjavító

Nincs kétség afelől, hogy a szex segít a boldogsághormonok felszabadulásában, amelyek azonnal feldobják a hangulatot. Mentálisan könnyebbnek érzed magad, és megnyugtató hatással van rád. "Az oxytocin és a dopamin reggelente történő felszabadulása bárkit nyugodtabbá, koncentráltabbá és vidámabbá tehet egész napra" - javasolta.

2. A reggeli szex javítja az immunrendszert

A reggeli szex növeli az IgA termelését a szervezetben. Az IgA az immunoglobulin A rövidítése, amely egy olyan antitest, mely kulcsfontosságú szerepet játszik a nyálkahártya immunrendszerének működésében. Tehát minél több a reggeli szex, annál erősebb az immunvédelem.

3. Segít a memória fokozásában

A szex aktiválja az agyat, mivel hormonok áradatát okozza a szervezetben. Dr. Ray elárulta, hogy a reggeli szex segíthet az agynak az egész nap során maximális teljesítményt nyújtani.

4. A reggeli szex edzésként is szolgálhat

"A jó reggeli szex nagyszerű közepes intenzitású edzésként működik, elégeti a kalóriákat, és segít pozitív energiát adó hormonokkal indítani a napot. Hozzájárul a izmok nyújtásához és ellazításához" - magyarázta.

5. Segít legyőzni a szexuális szorongást

A szexuális szorongás nagyon gyakori jelenség az emberek között. Ez lehet a testükkel való szégyenlősségből vagy a magánakcióval kapcsolatos bizonytalanságból eredő. A klinikai pszichológus, Dr. Bhavna Bharmi szerint ez az egyik oka lehet a stressznek és szorongásnak. Reggelente mind te, mind a partnered nagyon sebezhető állapotban vagytok. Mindketten ugyanazon intimitási szinten találkoztok, és könnyebben elfogadjátok a humán oldalát a dolgoknak. Ennek következtében a szexuális szorongás megfékezhető.

Segít legyőzni a szexuális szorongást Forrás: Shutterstock/Lucky Business

6. Segít a libidó javításában

"A megfelelő pihenés után a tested teljesen készen áll a reggeli újrakezdésre. Ha reggelente szexelsz, akkor a tested képes lesz megfelelő mennyiségű szexuális hormont termelni, ami növeli a gyönyört. Az élvezetes szex során olyan hormonok szabadulnak fel, mint az oxytocin és a dopamin. Ez fokozza a libidót és növeli az elégedettséget" - zárta gondolatait.


Még mindig kétségeid vannak a reggeli szexszel kapcsolatban? Próbáld ki a partnereddel, és nézd meg, miként emeli a lelki jólléted szintjét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.