Bundesliga: az idény végén visszavonul a Freiburg gólrekordere

Vágólapra másolva!
2023.03.29. 18:12
null
Nils Petersen 34 évesen felhagy a profi futballal (Fotó: Getty Images)
Az idény végén befejezi labdarúgó-pályafutását Nils Petersen, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) jelenleg negyedik Freiburg támadója.

 

A 34 éves német futballista, Sallai Roland csapattársa, 2015-ben érkezett a Werder Brementől a Freiburghoz, melynek színeiben – minden sorozatot figyelembe véve – 270 mérkőzésen lépett pályára, és 104 gólt szerzett, ami klubrekordnak számít. A Kicker szerint Bundesliga-csúcs is kötődik hozzá, ő szerezte a legtöbb gólt csereként beállva.

„A profi labdarúgásban eltöltött majdnem 16 év után az idény végén nehéz szívvel szögre akasztom a cipőmet” – jelentette be Instagram-oldalán.

Pályafutását az Energie Cottbusban kezdte, egy idényt játszott a Bayern Münchenben, majd 2012-től már Brémában futballozott, kétszer pedig a válogatottban is szerephez jutott.

A Bundesligában 289 mérkőzésen 88 gólt szerzett, a Német Kupában húszat, az Európa-ligában pedig kettőt. A 2016-os riói olimpián – melyen a német csapat ezüstérmes lett – ő volt a gólkirály hat találattal.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik