Közellenség lett a galambokat etető bácsiból: a szomszédok hiába kérik, hogy hagyja abba

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Jakub Porzycki -
madarak Budapest galamb galambetetés Tűzliliom utca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már két éve küzdenek a galambokkal az egyik budapesti kerület lakói. Az egyik szomszéd, bizonyos Zoltán bácsi ugyanis eteti a madarakat, akik koszt hagynak maguk után.

Budapesten, a XXII. kerületben, a Tűzliliom utcában található az a lakóház, melyben Zoltán bácsi is éli az életét. Az idős úr egy ideje madáreleséget szór az ablakpárkányra, hogy etesse a galambokat. A többi lakónak már elege van a madarak állandó jelenlétéből és a koszból, és hiába beszéltek a bácsival, ő hajthatatlan. Nem akarja, hogy a galambok éhen haljanak.

Illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Jakub Porzycki

A galambok betegségeket terjeszthetnek, az ürülékük pedig fertőzésveszélyt rejt magában, a lakók ezért is szeretnék, ha a bácsi befejezné a madáretetést. A galambürülék ugyanis bepiszkítja az utcán parkoló autókat, illetve a szomszédok párkányát, az erkélyen felhúzott napernyőket is – írja a Bors. A lap cikkéhez több komment is érkezett, egyesek támogatják a lakókat, mások viszont semmi kivetnivalót nem találnak a madáretetésben.

Az egyik hozzászóló pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a bácsi akár magányos is lehet, és egyetlen "társasága" az odaszokott galambcsapat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.