Elloptak egy tigrist egy mexikói férfi otthonából

Bengáli tigris, illusztráció
Vágólapra másolva!
Sonora állam ügyészei kedden közölték, hogy keresik a Baluma nevű kifejlett bengáli tigrist. Elmondásuk szerint az ötéves hím tigrist hétfőn lopták el az állam fővárosában, Hermosillóban lévő egyik házból  – írja a CBS News. 
Vágólapra másolva!

Az ügyészek fotókat osztottak szét a ketrecében egy kutya mellett pihenő nagymacskáról, remélve, hogy a lakosok felhívják a rendőrséget, ha látják a tigrist.

A hatóságok szerint a tulajdonosok rendelkeztek az állat tartásához szükséges megfelelő papírokkal.

Mexikóban már régóta problémát jelent, hogy az emberek nagymacskákat tartanak otthonaikban, ahonnan az állatok gyakran elszöknek és szabadon kóborolnak az utcákon.

A helyi drogbandák régóta rajonganak az egzotikus állatokért.

Korábban is tűnt el egzotikus állat

Tavaly egy drogbanda kabalájának öltöztetett pókmajmot találtak agyonlőve egy lövöldözés után. A Texcaltitlanban a rendőrséggel folytatott lövöldözés helyszínén készült fotókon, amelyeken 11 drogbanda tagja halt meg, egy kis majom – egy apró terepszínű kabátba és egy apró "golyóálló" mellénybe öltözve – egy halott fegyveres testén feküdt, aki nyilvánvalóan a gazdája volt.

Szintén tavaly egy 450 kilós tigris kóborolt a csendes-óceáni Nayarit állam utcáin, valamint egy férfi belehalt a marcangolásba, amikor megpróbált megsimogatni egy fogságban tartott tigrist Michoacan állam nyugati részén, egy kartell uralta területen.