A szekszárdi Fidesz-frakció elégedetlen a kormánypárti polgármesterrel

Nem értenek egyet a jegyző leváltásával.

2023. március 29., 12:19

Szerző:

„A szekszárdi Fidesz-frakció tagjai, tiltakozunk Ács Rezső polgármester kártékony döntése ellen” – írta politikusi Facebook-oldalán Máté Péter frakcióvezető.

A teljes képviselőcsoport aláírásával át is adta az alábbi közleményt a városvezetőnek:

Egyúttal a frakció nevében megfogalmazott és általuk szignált tiltakozásukat is továbbították Ács Rezső polgármesternek. Mint fogalmaztak:

„Szekszárd MJV közgyűlésének Fidesz frakciója az alábbi nyilatkozatot teszi: Szekszárd MJV jegyzőjének jogellenes eltávolításával kapcsolatban hozott polgármesteri döntéstől a Fidesz frakció tagjai elhatárolódnak. A döntés a város érdekét nem szolgálja, az önkormányzatnak és az adófizetőknek jelentős kárt okoz. Jegyző úr elmúlt 3 évben végzett munkájával maximálisan elégedettek vagyunk. A város érdekében felszólítjuk Ács Rezső polgármester urat, hogy azonnal intézkedjen a hivatal jogszerű működésének helyreállítása érdekében és helyezze vissza pozíciójába dr. Gábor Ferenc jegyzőt.”

A Magyar Hang értesülése szerint a szekszárdi polgármester hétfőn tájékoztatta a hivatali dolgozókat, hogy bizalomvesztésre hivatkozva felmentette dr. Gábor Ferenc jegyzőt.

A döntés elleni tiltakozás feltehetően meghatározza a csütörtöki közgyűlés menetét, amint az a tervezett polgármesteri szándék is, hogy egy új, KDNP-s alpolgármestert tervezne kinevezni Ács Rezső polgármester. Posta Zoltán személyével azonban már az előző önkormányzati választáson sem értett egyet a Fidesz-frakció és Szollár Zoltánt indították helyette.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök és Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester sajtótájékoztatót tart a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodás aláírása után Szekszárdon 2016. február 23-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.