Gyártók Közel hatvanezer autót hív vissza a Jeep

Közel hatvanezer autót hív vissza a Jeep

autopro.hu/P.B. | 2023.03.29 12:20

Közel hatvanezer autót hív vissza a Jeep

Fotó: FCA Media

Az üzemanyagtank potenciális szivárgása miatt közel hatvanezer Wanglert hív vissza a Jeep. Az érintett autókat 2019 októbere és 2022 májusa között gyártották az amerikai piacra, a kérdéses alkatrész beszállítója egy mexikói cég volt.

Hirdetés

A Jeep összesen 57.885, 2019 októbere és 2022 májusa között gyártott Wranglert hív vissza önkéntesen, mivel egy csavar baleset esetén üzemanyag-szivárgást okozhat. A visszahívott járművek egy felesleges és használaton kívüli vázcsavarral készültek. A beszállítói és járműgyártási nyilvántartások alapján meghatározták azt az időszakot, amikor ilyen csavarral készült modellek gördültek le a gyártósorról, a kérdéses időszak előtt vagy után készült autók nem szerepelnek ebben a visszahívásban.

A dokumentumban az is szerepelt, hogy az üzemanyag-szivárgás veszélye gyújtóforrás jelenlétében tüzet okozhat, ami növelheti az utasok és a járművön kívüli személyek sérülésének kockázatát. Az alkatrész gyártója a mexikói Metalsa vállalat.

Időben javítják a hibát

A hiba a potenciálisan érintett járművek körülbelül 58 százalékát érinti ténylegesen. A cég beszállítói és járműgyártási nyilvántartásai segítségével azonosította a problémát, és megerősítette, hogy ehhez a problémához nem kapcsoltak baleseteket, sérüléseket, garanciális igényeket vagy helyszíni jelentéseket.

A Jeep minden érintett járművet átvizsgál, és szükség esetén eltávolítja a kérdéses alkatrészt. A szervizekbe való utazást a cég megtéríti a tulajdonosoknak, ahogyan az esetleges olyan probléma kijavításának költségeit is, amely később helyszíni intézkedés tárgyát képezi – írja a motor1.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink