Európa Játékok: két magyar karatés is kvalifikált

Vágólapra másolva!
2023.03.29. 10:49
Tadissi Martial és Nagy Botond személyében két magyar karatés is ott lehet a nyári Európa Játékokon.

A szövetség szerdai tájékoztatása szerint a két sportoló a múlt heti, spanyolországi Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét követően, a kontinentális ranglistáról kvalifikált a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó multisporteseményre, amelynek programján már harmadik alkalommal szerepel a karate sportág. A két magyar versenyző részvétele biztató lehet az év fő eseménye, az októberi budapesti világbajnokság előtt is.

A Lengyelországban június 21. és július 2. között sorra kerülő Európa Játékokon karatéban férfi és női formagyakorlatban (kata), valamint küzdelemben (kumite) öt-öt súlycsoportban avatnak bajnokot. Mind a 12 kategóriában nyolc sportoló méri össze a tudását. Tadissi Martial 67 kg-ban, Nagy Botond pedig férfi katában indul majd.

Tadissi Martial a korábbi két Európa Játékokon is tatamira lépett: nyolc éve, Bakiban nem jutott az elődöntőbe, a 2019-es minszki eseményen viszont – az akkori másik magyarhoz, Hárspataki Gáborhoz hasonlóan – bronzérmet nyert. Nagy Botond először indulhat az Európa Játékokon.

A Krakkóban és környékén, összesen 13 lengyel városban sorra kerülő nyári eseményen 29 sportágban 255 aranyérmet osztanak ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik