Segíthet az epilepsziásokon az Apple TV

apple tv 4k
Apple TV 4K
Vágólapra másolva!
Villogó fényhatások esetén képes automatikusan csökkenteni a fényerőt.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé váltak a legújabb rendszerfrissítések az Apple termékeire a hét elején, a vállalat többek közt az iPhone, az iPad, továbbá a Mac operációs rendszereiben is rengeteg bugot és sebezhetőséget javított, ennek megfelelően érdemes minél előbb naprakész szoftverre frissíteni az eszközöket.

Nem állítja az Apple, hogy ténylegese beválik a fejlesztés, de a saját felelősségükre tehetnek vele egy próbát az epilepsziások Forrás: Apple

A legérdekesebben hangzó fejlesztést kivételesen az Apple TV kapta, a legújabb tvOS 16.4 frissítés telepítését követően bekapcsolhatóvá vált az akadálymentesítési lehetőségeinél, hogy villogó fények vagy stroboszkóp effektek detektálása esetén automatikusan csökkentse a kijelző fényerejét.

Az Apple specifikusan semmit sem állít arról, hogy a funkció kinek jöhet jól, de nyilvánvalóan az epilepsziások segítésére lett kitalálva. A cég jogi okból kiemelte a támogatási oldalán, hogy semmilyen egészségügyi állapot kezelése során sem szabad támaszkodni rá, csak úgy van, hátha jól jön.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!