Gyártók Dolgozóktól válik meg a Tesla-rivális gyártó

Dolgozóktól válik meg a Tesla-rivális gyártó

autopro.hu/V.M. | 2023.03.29 11:18

Dolgozóktól válik meg a Tesla-rivális gyártó

Fotó: Lucid Motors

A luxus elektromos autókat gyártó Lucid dolgozóinak közel ötödétől válik meg friss bejelentése szerint, amiben költségcsökkentéssel és átstrukturálással magyarázza a leépítést.

Hirdetés

Az amerikai vállalat alkalmazottjainak 18 százalékától válik meg. Ez azt jelenti, hogy durván 1300 főnek kell távoznia a cégtől, melynek kilátásai az elmúlt időszakban romlani látszanak.

Februárban a vállalat a várakozásoktól messze elmaradó gyártási tervet mutatott be 2023-ra vonatkozóan. A terv szerint az egyébként csökkentő rendelésállomány ellenére is rengeteg ügyfélnek kell arra készülnie, hogy csak jövőre kapja meg autóját, ami sokakat késztethet arra, hogy olcsóbb alternatívák után nézzenek inkább.

A vezetők sem ússzák meg

Peter Rawlinson vezérigazgató tájékoztatása szerint a leépítés közel minden területet és szintet, köztük a felsővezetést is érinteni fogja.

A Reuters beszámolója szerint a jelenleg 7200 embert foglalkoztató Lucid úgy tervezi, hogy a második negyedév végére fog nagyjából lezárulni a folyamatban lévő átstrukturálás, aminek fő célkitűzése a költségek csökkentése.

Az infláció és a hitelfelvétel megdrágulásán kívül a tradicionális autógyártók és a Tesla árcsökkentései is arra késztetik a Lucidot és más villanyautós startupokat, hogy a költségcsökkentés lehetőségeit keressék, akár elbocsátások által is. Nemrég a brit Arrival és az amerikai Rivian is létszámcsökkentésről döntött.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink