Gyártók Szintet lépett az e-mobilitásban a Nio

Szintet lépett az e-mobilitásban a Nio

autopro.hu/P.B. | 2023.03.29 09:21

Szintet lépett az e-mobilitásban a Nio

Fotó: Nio Foshan

A Nio március 28-án megkezdte a gyorsabb és hatékonyabb akkumulátorcsere-állomások próbaüzemét Kínában: A megoldás életképes alternatívává teheti az akkumulátorcserét a rivális elektromosautó-gyártók gyorstöltési technológiájával szemben.

Hirdetés

A Nio Power Swap Station 3.0 (Nio akkumulátorcserélő-állomás 3.0) a tervek szerint egyenként akár 21 akkumulátorcsomag tárolására képes, kevesebb mint öt percre gyorsíthatja az akkumulátorcserét, illetve csökkentheti a cserénkénti szolgáltatási költséget - mondta Shen Fei, a Nio energiagazdálkodásért felelős alelnöke.

Viszonyításképpen a Tesla Supercharger gyorstöltőinek segítségével az elektromos autók 15 perc alatt 320 kilométeres hatótávra tölthetik fel a járműveket.

Az akkumulátorcsere lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy a lemerült csomagokat gyorsan teljesen feltöltött akkumulátorokra cseréljék, ahelyett, hogy a járművet egy töltőponthoz csatlakoztatnák. A csere segíthet csökkenteni az elektromos hálózatokra nehezedő terhelést csúcsidőben, ugyanakkor az iparági elemzők és vezetők arra számítanak, hogy ez csak akkor válik megvalósíthatóvá, ha az akkumulátorok szabványosabbá válnak – a Nio mellett csak néhány kisebb gyártó hisz az akkucserés megoldásban.

Használják a Nio-tulajdonosok

A Reuters által idézett adatok szerint a februárban feltöltött Nio autók energiaellátásának csaknem 60 százaléka akkumulátorcserével, további 23 százaléka pedig otthoni töltőkkel történt, és a Nio-felhasználók kevesebb mint 10 százaléka használt nyilvános töltőt.

Mint ismert, a Nio Magyarországon, Biatorbágyon alakította ki első Kínán kívüli akkumulátorcserélő-gyárát, a létesítménnyel az európai, elsősorban a német piacot szeretnék ellátni. A kínai vállalat a tavalyi beruházásáért díjat is nyert a Nemzeti Befektetési Ügynökség - HIPA Az Év Befektetője 2022 díjátadó gálán, ahol az év innovatív termék befektetése nevű díjat kapta a cég.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink