Hirdetés
. Hirdetés

Juniper Research szerint 2027-re világszerte ennyire megugrik az üzleti üzenetküldő forgalom

|

A tanulmány részeként közzétették a versenytársak legfrissebb, 2023-ra vonatkozó ranglistáját.

Hirdetés

A Juniper Research új tanulmánya szerint a szolgáltatók üzleti üzenetforgalma 2027-re eléri a 2,8 billió üzenetet. Ez a szám a 2023-as 1,9 billióhoz képest hatalmas, 45 százalékos emelkedés. Ezt az RCS (Rich Communication Services) üzleti üzenetküldés fogja elősegíteni, amely 2027-re várhatóan meghaladja a 630 millió üzenetet és egyre fontosabb szerepet játszik a platformszolgáltatók üzleti üzenetküldésből származó bevételeiben.

A tanulmány részeként a Juniper Research közzétette a versenytársak legfrissebb, 2023-ra vonatkozó ranglistáját. Az új Competitor Leaderboard megbízható pontozási módszertannal alátámasztva és résztvevői interjúkkal párosítva rangsorolta a 20 vezető mobil üzenetküldő platformot, olyan kritériumok alapján, mint a megoldásaik teljessége és jövőbeli üzleti kilátásaik. A kutatás megállapította, hogy a vezető szereplők jól teljesítettek platformjaik teljessége és a gazdag médiatechnológiák, különösen az RCS támogatása terén. A top 5 vendor 2023-ban: Infobip, CM.com, Vonage, Route Mobile, Sinch.

Hirdetés

A jelentés figyelmeztetett arra, hogy a GSMA Open Gateway programjának formájában egy potenciális új kihívás van kialakulóban. Ez új hitelesítési szolgáltatások fejlesztését teszi majd lehetővé, amelyek az SMS üzleti üzenetküldés olcsó alternatíváját jelenthetik.

Ezek a kialakulóban lévő hitelesítési szolgáltatások közvetlen versenytársat jelentenek majd a hitelesítési felhasználási eseteknek, például az MFA (többfaktoros hitelesítés) és az OTP-k (egyszeri jelszavak) számára, ami az elkövetkező négy évben lassítja az SMS-bevételek növekedését ezen üzenetküldő szolgáltatók számára. A jelentés viszont arra ösztönzi az üzenetszolgáltatókat, hogy a lassuló növekedés ellensúlyozására olyan RCS üzenetküldő szolgáltatásokat fejlesszenek ki és tegyenek pénzzé, amelyek kihasználják a technológia társalgási jellegét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.