Gyártók Elektromos formában térhet vissza egy legendás Ford

Elektromos formában térhet vissza egy legendás Ford

autopro.hu/P.B. | 2023.03.28 11:22

Elektromos formában térhet vissza egy legendás Ford

Fotó: Ford MyNewsDesk

Brit sajtóértesülések szerint a Ford újjáélesztheti a Capri elnevezést, a nevet az amerikai OEM második európai elektromos modellje kaphatná meg. A szóban forgó jármű a Volkswagen MEB platformján fog alapulni.

Hirdetés

Az újjászülető Ford Capri valószínűleg nem a legendás sportkupé utódja lesz, így csak a név születik újjá a Ford második európai elektromos autójával. Mint ismert, a gyártó néhány napja mutatta be az első MEB-re épülő járművét, amely az Explorer nevet kapta.

A Ford körülbelül egy éve erősítette meg, hogy tervez egy második MEB modellt is, amiből az Explorerhez hasonlóan hat év alatt 600 ezer darabot terveznek eladni. A Sun és az Autocar beszámolói szerint ez a második modell kapná meg az ikonikus Capri márkanevet. A korábbi kétajtós sportkupétól eltérően az új modell egy crossover lesz, két további ajtóval és modern stílussal – közölték.

„A retro dizájn nem visz minket előre. Mindig teljesen új értelmezésekről van szó: ez az, ami érdekessé teszi” – mondja Amko Leenarts, a Ford európai főtervezője az Autocarnak.

Az már jól ismert, hogy a Ford nem riad vissza az ikonikus márkanevek használatától a teljesen eltérő (elektromos) modellcsaládokhoz - hiszen a Mustang Mach-E elektromos SUV-nak nem sok köze van a legendás Mustang kupéhoz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink