Gyártók Támogatja az e-fuel használatát a Ferrari

Támogatja az e-fuel használatát a Ferrari

autopro.hu/V.M. | 2023.03.28 06:19

Támogatja az e-fuel használatát a Ferrari

Fotó: Facebook/Ferrari

A Ferrari olasz sportautó-gyártó vezérigazgatója, Benedetto Vigna üdvözölte azon terveket, melyek szerint az Európai Unióban 2035-ben nem tiltanák be a belső égésű motoros új autók értékesítését.

Hirdetés

A vállalat vezetője egy, a Reuters által szervezett rendezvényen úgy fogalmazott, hogy a döntéssel a Ferrari „nagyobb szabadságot kap a gyártási terveiben.”

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, az Európai Unió és Németország a tárgyalásokat követően olyan – még megszavazásra váró – tervezetben állapodtak meg, mely szerint klímasemleges szintetikus üzemanyagokkal üzemelő belső égésű új autók 2035 után is értékesíthetőek lesznek Európában. A korábbi tervekben a teljes elektrifikáció szerepelt, ezt Németország, Olaszország és mások is kifogásolták.

Nem változnak a tervek

Vigna úgy véli, hogy az egyelőre drága szintetikus üzemanyagok ára a következő években fokozatosan csökkenni fog az üzemanyagok fejlesztésével párhuzamosan. Hozzátette, hogy ettől függetlenül a Ferrari tartja magát elektrifikációs terveihez.

A tervek szerint 2030-ra a Ferrari eladásainak 80 százalékát fogják tisztán elektromos és hibrid modellek kitenni, míg a maradék belső égésű motorral fog rendelkezni.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink