16 °C Budapest
Chocolate cake with black glaze, decorated with balls in gold on a black background. Picture for a menu or a confectionery catalog.

Ennyiért árulják Magyarország első luxustortáját: szarvasgomba, fehércsoki, rizs is van benne

2023. március 27. 13:25

Nemrég mutatta be tavaszi kollekcióját egy budaörsi desszertszalon, ahol leleplezték Magyarország első luxustortáját, melybe fehércsokin, karamellán és krémsajton kívül szarvasgomba is kerül. A 16 szeletes desszert 95 ezer forintba kerül, de jár hozzá egy különleges esszencia is aranyporos üvegcsében.

A budaörsi, franciás stílusú Nour nemrég mutatta be tavaszi kollekcióját – mert már ilyen is van. A desszertszalon alapítója-tulajdonosa, Kecskés Alexandra félévnyi folyamatos tökéletesítés után mutatta be a La Truff’, „Magyarország első luxustortáját” – számolt be a Turizmusonline.

A torta alapja egy vaníliás tészta, melyben egy erdei gombás piskóta, szarvasgombás fehércsokoládé mousse, szarvasgombás fehércsokoládé ganache, azaz krém, folyékony karamell, puffasztott rizs szemes fehércsokoládé réteg váltja egymást. Mindezt krémsajtréteg veszi körül. Szeretettel ajánljuk mindenkinek, aki rajong a szarvasgomba magasztos ízjegyeiért és azoknak is, akik egy életre szóló íz-élmény alkut szeretnének kötni vele.

A 16 szeletes torta ára 95 ezer forint, cserébe egyedi kalapdobozban vihetik haza a vásárlók, akik ajándékként egy kis aranyporos üvegcsében különleges esszenciát is kapnak hozzá.

A sütemények az üzletet megálmodó Kecskés Alexandra és Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf elképzeléseit tükrözik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm